Οι Πρώτες Πληροφορίες Για Το iPhone 5;

Είναι γνωστό ότι η Apple από πέρσι χρησιμοποιεί παρόμοιο υλικό και στις τρεις φορητές συσκευές της, iPhone, iPod touch και iPad. Όποτε με τα σημερινά specs του iPad μπορούμε να μαντέψουμε για το νέο iPhone.

Οι παρακάτω πληροφορίες αντλούνται από το νέο iPad. Φυσικά δεν είναι κάτι επίσημο.

Ονομασία. Ξεκινώντας με την ονομασία, αν η Apple κάνει το ίδιο πράγμα με το iPad, τότε δεν θα έχουμε συγκεκριμένο όνομα στα iPhone από το επόμενο κινητό. Θα μιλάμε για “το νέο iPhone”. Εναλλακτικά, θα ισχύει το “iPhone 5», αλλά γιατί η εταιρία να το κάνει αυτό μόνο στα iPhone και iPod;

Σχεδιασμός. Το iPhone το αγαπάμε και έτσι όπως είναι. Δεν νομίζω να θέλει η Apple να σπαταλήσει λεφτά επάνω σε ένα νέο design, τη στιγμή που είναι ωραίο, δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική καλύτερη πρόταση (τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε εμείς) και αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός, τότε θέλει να επικεντρωθεί στο υλικό. Ωστόσο, θα ήταν ωραίο αν βλέπαμε ένα ανανεωμένο iPhone. Τουλάχιστον λεπτότερο. Αα, να μην ξεχάσω ότι θα έχει Home κουμπί.

Οθόνη. Σε καμία περίπτωση η Apple δεν θα αλλάξει την οθόνη του iPhone. Άμα γίνει αυτό όχι μόνο θα κατέβει η ανάλυση μερικά ppi, αλλά θα χαλάσει και το iοικοσύστημα. Οι εφαρμογές θα πρέπει να γραφτούν από την αρχή, και το iPod touch θα πρέπει να έχει και αυτό μεγαλύτερη οθόνη, πράγμα που αυξάνει και τη τιμή του.

Κάμερα. Η Apple πλέον επικεντρώνεται και στη φωτογραφική μηχανή. Όσο το iPad, όσο και το iPhone 4S έχουν μία καταπληκτική κάμερα, 5 και 8 MP αντίστοιχα που τραβάνε Full HD βίντεο, που ικανοποιούν και έναν απαιτητικό χρήστη. Και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση η Apple να αναβαθμίσει τη κάμερα. Έτσι και αλλιώς δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες αλλαγές από χρόνο σε χρόνο η εταιρία. Θα αφήσει τη μεγαλύτερη ανάλυση σε επόμενα iPhones για να είναι πιο “wow”.

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το νέο iPhone θα έχει τον νέο διπύρηνο επεξεργαστή A5X με τετραπύρηνα γραφικά και χαμηλότερη κατανάλωση, 4G (LTE) συνδεσιμότητα, ίσως 1GB RAM (άμα τόσο έχει και το iPad) τις ίδιες χωρητικότητες (16, 32, 64 GB) και όλα τα άλλα γνωστά specs που έχουμε ήδη.

Λογισμικό. Το iOS που θα τρέχει το iPhone πιθανότατα να είναι το iOS 6.0. Ωστόσο το 5.1 δεν αποκλείεται.

Τιμές και διαθεσιμότητα. Το iPhone είναι ήδη ακριβό. Δεν πρόκειται να ανέβουν οι τιμές, ούτε και να κατέβουν. Οπότε έχουμε: 16GB – 669€, 32GB – 789€, – 64GB – 898€. Αν δεν κυκλοφορήσει τον ίδιο μήνα με την ανακοίνωσή του, τότε σίγουρα μετά από έναν. Φυσικά μιλάμε για Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα iPhone; Το iPhone 4S θα πέσει στα 550€ περίπου με χωρητικότητα 8GB και το 3GS θα καταργηθεί γιατί πλέον δεν αξίζει.

Συνοπτικά. Το “νέο iPhone” (γνωστό και ως iPhone 5) θα έχει την ίδια οθόνη και ίδια κάμερα, το διπύρηνο επεξεργαστή A5X με τετραπύρηνα γραφικά, LTE που στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποστήριξη και ίσως νέο σχεδιασμό γιατί μας φαίνονται μικρές οι αλλαγές. :-p Επίσης, θα έχει τις ίδιες τιμές, αλλά όχι συγκεκριμένο όνομα (πχ iPhone 5). Τι αποκλείεται:

  • NFC chip
  • Μεγαλύτερη οθόνη
  • Τετραπύρηνο Επεξεργαστή
  • Καλύτερη Κάμερα
  • Έλλειψη του Home κουμπιού

Αυτά από το Tech Community. Θα θέλαμε να ακούσουμε και τη δική σας άποψη σε σχόλιο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.