Η Google Ανακοίνωσε Το Google Drive

Την ολοκαίνουργια υπηρεσία της, ανακοίνωσε σήμερα η Google, που ακούει στο όνομα Google Drive, και όπως αναμενόταν, είναι υπηρεσία cloud αντίστοιχη του Dropbox.

Όπως ξέραμε εδώ και εβδομάδες, η Google ετοίμαζε τον αντίπαλο του Dropbox, iCloud και όλων αυτών των υπηρεσιών νέφους, το Google Drive. Το Drive προσφέρει 5GB στους χρήστες στα οποία μπορούμε να ανεβάζουμε έγγραφα, βίντεο, εικόνες και διάφορα άλλα αρχεία. Το Google Docs είναι και αυτό ενσωματωμένο στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία συνεργάζεται και με το Gmail και το Google+ για να μπορούμε να επισημάνουμε συνδέσμους των αρχείων που θέλουμε να μοιραστούμε με κάποιον, και έτσι όλοι να έχουν το ίδιο αρχείο στην ίδια έκδοση. Ένα παρόμοιο γίνεται και στο G+, όπου μπορούμε να μοιραστούμε αρχεία και στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρίας, σε ένα ή περισσότερα άτομα.

Υπάρχει και μία μηχανή αναζήτησης επίσης. Μπορούμε να αναζητήσουμε μέχρι και 30 τύπους αρχείων – συμπεριλαμβανομένων HD video, Adobe Illustrator και Photoshop χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει εγκατεστημένο το αντίστοιχο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση χρησιμοποιώντας φίλτρα με βάση τον τύπο αρχείου, τον ιδιοκτήτη και περισσότερα. Το Google Drive μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα και τα αντικείμενα στις εικόνες και κείμενο σε σαρωμένα έγγραφα.

Πίσω στο χρόνο. Το Drive έχει ένα ακόμα σημαντικό και πάρα πάρα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό – πίσω στο χρόνο. Αυτόματα αποθηκεύει κάθε αλλαγή που κάνουμε στα έγγραφα για 30 ημέρες ή για πάντα αν το αποθηκεύσουμε, και άμα χρειαστεί να γυρίσουμε σε μία παλιότερη έκδοση του αρχείου μας, απλά επιλέγουμε μία παλιότερη έκδοση.

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης στα 25GB χώρου με συνδρομητική τιμή στα $2.49/μήνα, σε 100GB στα $4.99/μήνα ή σε 1TB στα $49.99/μήνα ενώ παράλληλα η αναβάθμιση αυτή θα ανεβάσει και τη χωρητικότητα του Gmail στα 25GB.

Το site του Google Drive είναι από τώρα προσβάσιμο στη διεύθυνση drive.google.com, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο “χώρο” μας.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wKJ9KzGQq0w&w=580&h=325]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.