MacBook Pro 2012, Το Πρώτο Mac Με Retina Οθόνη

Η Apple χθες στο WWDC 2012 το νέο MacBook Pro με οθόνη Retina, με συνολικά 5.184.000 pixels!

Το νέο MacBook Pro με Retina οθόνη είναι το δυνατότερο MacBook Pro που φτιάχτηκε ποτέ. Έχει οθόνη 15.4 ιντσών με ανάλυση 2880 × 1800 pixels και σύνολο 5.184.000 pixels (3 εκατομμύρια περισσότερα από μία HDTV), 8GB/16GB μνήμη RAM (η οποία δεν μπορεί να αφαιρεθεί), δίσκο SSD στα 256/512GB, επεξεργαστή Intel Core i7 2.7GHz Ivy Bridge και GPU NVIDIA GT 650M. Όλα αυτά σε ένα σασί που ξεπερνάει λίγο αυτό του MacBook Air – μόλις 1.8 εκατ. – με βάρος λιγότερο από 2 κιλά.

Η αυτονομία του είναι μέχρι 7 ώρες χρήσης για περιήγηση στο Διαδίκτυο, ενώ διαθέτει και USB 3.0, Facetime HD κάμερα, διπλά μικρόφωνα, Thunderbolt και HDMI έξοδο.

Βέβαια το νέο αυτό MBP έχει κάποιες σημαντικές ελλείψεις – το drive οπτικών δίσκων, την θύρα για Ethernet και δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση στη RAM. Αρκετές δεν είναι για ένα laptop των 2199€;

Το MacBook Pro με Retina οθόνη κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από χθες με τιμή 2199€.

Σχετικά νέα

3 Responses

  1. Βασικά για την ram δεν με χαλάει καθόλου,πόσο να την πας,32gb???
    Και 4 να είχε πάλι καλό θα ήταν,μην ξεχνάμε επίσης πως δεν τρέχει windows P:
    Μόνο ο οπτικός δίσκος με χάλασε και από τη στιγμή που θέλεις ένα ταχύτατο μηχάνημα για φορητότητα τότε δεν χρειάζεσαι ethernet παρά μόνο wi-fi.Με βλέπω να μαζεύω λεφτά για να το πάρω το 2014-15.Χεχε.

    1. Είναι 2 μοντέλα, ένα με 8GB και ένα 16GB. Για έναν επαγγελματία, γιατί επαγγελματίας θα το αγοράσει, μπορεί αυτά τα GB να είναι λίγα. Βέβαια θα μου πεις αν θέλει να κάνει τη δουλειά του παίρνει iMac/Mac Pro, και πάλι όμως, έχει δώσει τουλάχιστον 2199€ για ένα μηχάνημα που πρέπει να κάνει τα πάντα… και να είναι τα πάντα.

      Καλύτερα να κοιτάξεις άλλο laptop. Δεν πιστεύω να χρειάζεσαι ένα τόσο ακριβό φορητό, + ότι βρίσκεις κάποια πολύ καλύτερα με Windows (και τους βάζεις Linux αν δεν θες Windows).

      1. Και εγώ ειρωνεύτηκα.Έχω βάλει στο μάτι ένα qosmio με 680€.Το θέμα είναι να φτάσω αυτό το ποσό αλλιώς με βλέπω να κάθομαι με το satellite μου που κάνει και μια χαρά την δουλειά του.Αυτά από εμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.