Η RIM Παρουσίασε Το Σχεδόν Έτοιμο BlackBerry 10 OS

Η RIM στο BlackBerry Jam παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου BlackBerry 10 OS με σκοπό να ανέβει στη τρίτη θέση στην αγορά των κινητών.

Οθόνη Κλειδώματος

Στο BlackBerry 10 OS η οθόνη κλειδώματος είναι κάπως ξεχωριστή, αφού για να ξεκλειδώσει η συσκευή σέρνεις το δάχτυλό σου προς τα πάνω και από πίσω εμφανίζεται το μενού ή η ενεργή εφαρμογή σαν να ξεθαμπώνει. Στην οθόνη υπάρχουν οι ειδοποιήσεις, ρολόι και γρήγορη πρόσβαση στη κάμερα.

Active Frames

Όταν ο χρήστης ξεκλειδώνει την οθόνη μεταφέρεται στο ειδικό μενού που ονομάζεται ‘Active Frames’. Εκεί απεικονίζονται 8 παράθυρα που αντιστοιχούν στις ανοιχτές εφαρμογές. Εμφανίζονται χρονολογικά και ο χρήστης μπορεί να κλείσει την εφαρμογή ή το σύστημα από μόνο του την παλιότερη αν ανοιχτεί και 9η.

Η εταιρία αναφέρει ότι αυτά είναι κανονικά προγράμματα σε μικρογραφίες, και όχι widget ή Live Tiles όπως υπάρχουν στα άλλα λειτουργικά. Αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματιστής μπορεί να φτιάξει ειδικά την εφαρμογή για να λειτουργεί και εκεί.

Εικονίδια

Τα εικονίδια των εφαρμογών στο BB10 εμφανίζονται παρόμοια με το iOS. Σε μορφή πλέγματος 4 γραμμών με 4 σειρές εφαρμογών, μπορούν να μεταφερθούν και να δημιουργηθεί φάκελος όπως και στο iPhone.

Ακόμη, όποιος σύρει από πάνω προς τα κάτω, δεν θα δει τις ειδοποιήσεις όπως στο Android, αλλά γρήγορες ρυθμίσεις όπως WiFi και Bluetooth. Ενώ όποιος κάνει το αντίθετο, από κάτω προς τα πάνω, μεταφέρεται στην αρχική με τις εφαρμογές, όπως στο Playbook.

BlackBerry Hub

Το BlackBerry Hub ενσωματώνει όλους τους λογαριασμούς email, τα μηνύματα από Facebook, Twitter και LinkedIn και εμφανίζει όλες οι ειδοποιήσεις σε ένα μέρος. Οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν την εφαρμογή τους ώστε να εμφανίζει εκεί τις ειδοποιήσεις της.

Για πρόσβαση στο BlackBerry Hub, ο χρήστης πρέπει να σχηματίσει το γράμμα ΄Γ΄ ξεκινώντας από κάτω. Εμφανίζεται οπουδήποτε και αν είσαι.

BlackBerry Balance

Για να μην χάσει τους επαγγελματίες-φίλους της η εταιρία, έφτιαξε το BlackBerry Balance. Το Balance ξεχωρίζει τις εφαρμογές που είναι για επαγγελματίες από τις υπόλοιπες και τις εμφανίζει σε ένα ξεχωριστό μενού. Όταν ο χρήστης μπει στο “Work” mode στα Active Frames εμφανίζεται ένα εικονίδιο χαρτοφύλακα για να ξεχωρίζουν και να υποδηλώνεται ότι η συσκευή λειτουργεί σε ασφαλές mode. Αυτό έχει και περιορισμούς, όπως όχι αντιγραφή-επικόλληση ή άνοιγμα του browser σε “προσωπικό” mode.

Η RIM θέλει να δημιουργήσει ειδικά επαγγελματικά καταστήματα εφαρμογών ώστε να γίνουν τα BlackBerry και επαγγελματικά ξανά στο μέλλον.

Μπορείς να δεις την επίδειξη του BlackBerry 10 OS εδώ.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WlsahuZ_4oM&w=710&h=399]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ucXLx8vYDb4&w=710&h=399]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4V51LkyG264&w=710&h=399]

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.