Apple Fusion Drive, Ο Νέος Τρόπος Αποθήκευσης Στην Apple

Apple Fusion Drive, Ο Νέος Τρόπος Αποθήκευσης Στην Apple

Apple Fusion Drive

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο τρόπο αποθήκευσης που θα χρησιμοποιεί στα νέα Mac της, το Fusion Drive που συνδυάζει SSD και HDD δίσκους.

Άλλα πριν βιαστείτε να πείτε ότι υπάρχουν ήδη HDD+SSD δίσκοι (οι υβριδικοί), ας το εξηγήσω πρώτα. Με τον Fusion Drive, το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές του αποθηκεύονται από την αρχή σε έναν SSD δίσκο (120GB), και τα προγράμματα και αρχεία του χρήστη στον HDD (1 ή 3TB). Όταν λοιπόν μετά από ένα διάστημα που έχουμε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ένα τάδε πρόγραμμα πολύ, όπως το Safari που είναι προ-εγκατεστημένο στο σύστημα και κατά συνέπεια στον SSD, τότε αυτόματα μεταφέρεται στον HDD! Και το ανάποδο, αν χρησιμοποιούμε περισσότερο το Chrome, τότε το Chrome θα πάει στον SSD για να φορτώνει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό ισχύει και για τα αρχεία.

Έτσι επιτυγχάνονται οι ταχύτητες των SSD και υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για τα υπόλοιπα χάρης στον HDD. Αυτό το κάναμε μέχρι τώρα χειροκίνητα αν είχαμε έναν SSD και έναν HDD ξεχωριστά, αλλά πλέον γίνεται αυτόματα και σε ένα δίσκο. Καλό, έτσι;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.