[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] HTC Windows Phone 8X: Η Ναυαρχίδα Της HTC Στα Παράθυρα

HTC + Windows Phone 8 + X. Κάπως έτσι φαίνεται οτι εμπνεύστηκαν το όνομα της ναυαρχίδας τους με το όμορφο λειτουργικό της Microsoft. Εμείς βρήκαμε το κινητό και σας το παρουσιάζουμε.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Λογισμικό: Windows Phone 8
  • Οθόνη: 4.3 ίντσες, ανάλυση 1280×720 pixels (341ppi), Super LCD 2, Gorilla Glass
  • Επεξεργαστής: διπύρηνος στα 1.5GHz (Qualcomm S4)
  • Μνήμη RAM: 1GB
  • Κάμερα: 8 Megapixel, αυτόματη εστίαση, LED flash, BSI αισθήτηρας, 1080p HD βίντεο, ImageChipTM
  • Εμπρόσθια κάμερα: 2.1 Megapixel, 1080p HD βίντεο, HTC ImageChipTM
  • Αποθηκευτικός χώρος: 16GB
  • Λοιπά: WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5GHz), Bluetooth 2.1 + EDR, GPS, NFC, FM ραδιόφωνο, microSD (έως 32GB), microUSB, υποδοχή για jack 3.5 χλστ, Beats Audio, Micro SIM
  • Μπαταρία: 1.800 mAh
  • Διαστάσεις: 132.35 x 66.2 x 10.12 χιλιοστά
  • Βάρος: 130 γραμμάρια με την μπαταρία

Κύρια Μειονεκτήματα

  • Δεν έχει FM ραδιόφωνο
  • Δεν έχει επέκταση με κάρτες microSD, μόνο 16GB χωρητικότητα
  • Δεν έχει 4G/LTE
  • Ο ανταγωνισμός έχει τετραπύρηνους επεξεργαστές ήδη
  • Η μπαταρία δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη
  • Το κατάστημα εφαρμογών έχει λίγες εφαρμογές σε σχέση με το iOS και Android

Ανταγωνισμός

Κατασκευή


Τον σχεδιασμό του HTC 8X ή θα τον λατρέψεις ή… θα τον λατρέψεις. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε το αντίθετο αλλά εμείς βρισκόμαστε στην πρώτη ομάδα. Το κινητό είναι κατασκευασμένο από ενιαία πολυανθρακική κατασκευή και κάνει την αίσθηση ωραία. Το σώμα του μπορεί να μην είναι το λεπτότερο σε ένα smartphone, με πάχος 10,1 χιλιοστά, όμως το κάνει ωραίο στο χέρι και μπορείς να το πιάσεις άνετα.

Ωστόσο, η ενιαία κατασκευή συνδέεται με δύο μεγάλα μειονεκτήματα που ίσως προβληματίσουν κάποιους – το κινητό δεν δέχεται κάρτες μνήμης microSD και η μπαταρία δεν μπορεί να αφαιρεθεί επίσης. Τα 1.800 mAh της μπαταρίας θα μπορούν να βγάλουν τη μέρα, όμως οι πιο ‘βαριοί’ χρήστες που ενδεχομένως θα θέλουν να την αλλάξουν δεν θα έχουν την δυνατότητα. Εκτός αν το ανοίξουν και την αντικαταστήσουν με μία μεγαλύτερη.

Στη δεξιά μεριά του κινητού τα μόνα φυσικά πλήκτρα που θα συναντήσουμε είναι για την αυξομείωση της έντασης και της κάμερας, ενώ επιπλέον υπάρχει και η υποδοχή για τις κάρτες microSIM. Στα αριστερά δεν βρίσκουμε τίποτα, από κάτω μόνο το βύσμα για το microUSB και από επάνω το μικρόφωνο, την υποδοχή για τα ακουστικά και φυσικά το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και κλειδώματος/ξεκλειδώματος της συσκευής.

Οθόνη

Το HTC Windows Phone 8X διαθέτει μία οθόνη 4.3 ιντσών, S-LCD2, οθόνη με ανάλυση 720p. Ο αριθμός των pixels σε συνδυασμό με την διαγώνιο που δεν είναι πολύ μεγάλη φτάνει στη πυκνότητα των 341ppi, κάτι που νικάει την Retina οθόνη του iPhone.

Τα χρώματα είναι πολύ καλά, όπως και η ποιότητα εικόνας και η αντίθεση χάρη στην S-LCD οθόνη, ωστόσο το μαύρο δεν είναι και το καλύτερο. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για όποιον το πάρει.

Κάμερα

Το Windows Phone 8X έρχεται με μία κάμερα ανάλυσης 8 megapixel που αποδίδει 3264 x 2448 pixels μαζί με ένα LED flash. Η HTC φαίνεται ότι έχει ρίξει πολύ δουλειά στην κάμερα για να μπορεί να ανταγωνιστεί το Lumia 920 της Nokia και αλλά δυστυχώς δεν εντυπωσιάζει. Έπρεπε να υπήρχαν πιο έντονα χρώματα και αυτό μπορείτε να το δείτε σε τρεις φωτογραφίες παρακάτω και σε ένα βίντεο – δυστυχώς δεν είχαμε το κινητό για μεγάλο διάστημα ώστε να τραβήξουμε περισσότερα.

Για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία, η εταιρία έχει βάλει φακό f/2.0 ο οποίος τραβάει περισσότερο φως και έτσι βοηθάει στις νυχτερινές λήψεις. Ο φακός έχεις πλάτος 28 χιλιοστά.


Κάνε κλικ για μεγέθυνση

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=L-ORwabIidY&w=600&h=338]

Λογισμικό

Το 8X φοράει με τη τελευταία έκδοση του Windows Phone, το WP8, και αυτό είναι καλό. Είναι ένα όμορφο λειτουργικό με Tiles στην αρχική που προσαρμόζεις εσύ, όπως και την οθόνη κλειδώματος, έχει όμορφα εφέ, αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το Store (πρώην “Marketplace”) έχει λίγες εφαρμογές που αξίζουν, και ακόμα λιγότερα παιχνίδια. Για παράδειγμα δεν έχει το Instagram ή αξιόλογους browser όπως το Chrome ή Opera. Στο Android και στο iOS μπορείς να έχεις και 100 εγκατεστημένες εφαρμογές και να μην ξέρεις τι να πρωτοχρησιμοποιήσεις, όμως στο Windows Phone ζήτημα να φτάνουν οι μισές.

Η Microsoft προσπαθεί να φέρει παιχνίδια και εφαρμογές στο λειτουργικό της αλλά από του χρόνου θα αρχίσουν να έρχονται μεγάλοι τίτλοι παιχνιδιών και γνωστές εφαρμογές. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα (Facebook, Twitter, Foursquare και άλλα είναι διαθέσιμα) αλλά είναι λίγες ακόμα. Όποιος έχει συνηθίσει τις χιλιάδες εφαρμογές του iOS ή Android θα κουραστεί από αυτές του Windows.

Άμα μεταβείς σε Windows Phone τότε σίγουρα θα λατρέψεις το οικοσύστημα της Microsoft. Όμορφο γραφικό περιβάλλον, ενσωμάτωση του SkyDrive για back-up και ανέβασμα ό,τι θέλεις εσύ χωρίς περιορισμούς, Office για να έχεις παντού τα έγγραφά σου, Xbox Live για επιπλέον τρόπαια αν είσαι gamer και άλλα.

Επίλογος/Τιμές

Το HTC Windows Phone 8X είναι ένα Windows Phone όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι με τη ποιότητα της HTC. Όμορφος σχεδιασμός, μεγάλη οθόνη που ‘κάθεται’ ωραία στο χέρι, καλούτσικη κάμερα και αν σου αρέσει το λειτουργικό του σύστημα τότε αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο κινητό σου. Ιδανική λύση για όποιον δεν θέλει να ‘σκάσει’ 739€ για το iPhone 5 ή όποιον θέλει να ‘φύγει’ από το Android. Βέβαια θα πρέπει να σκεφτείς ότι υπάρχουν και τα Lumia 920 και ATIV S στο παιχνίδι που έχουν και αυτά Windows Phone 8, με το πρώτο να έχει καλύτερη κάμερα και οθόνη.

Αν σου αρέσει και η ερώτησή σου είναι αν να το πάρεις, τότε η απάντηση είναι ναι. Στο Skroutz θα το βρεις από τα 564.64€, ενώ στο Expansys στα 514.99€. Το κινητό είναι διαθέσιμο για αγορά μαζί με το 8S.

new SkroutzWidget().display_sku({id:2492530});

Η βαθμολογία μας για το HTC Windows Phone 8X είναι: 7/10

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.