Ανασκόπηση Της CES 2012

Βαρέθηκες να διαβάζεις όλα τα άρθρα σχετικά με το τι ανακοινώνεται στη CES 2012; Εμείς έχουμε αναφέρει διάφορα από τα πιο ενδιαφέροντα από την έκθεση αλλά κάνουμε και ανασκόπηση.

Τα 10 καλύτερα από τη CES 2012

1. Dell XPS 13

To Dell XPS 13 δεν είναι ένας ακόμα υπολογιστής. Αποτελεί τη πρώτη φουρνιά των Intel ultrabooks με πολύ λεπτό σχεδιασμό. Είναι σίγουρα το μέλλον των φορητών υπολογιστών.

Το Dell XPS 13 έρχεται με επεξεργαστές Intel Ivy Bridge (Intel Core i3/i5/i7), Gorilla Glass επικάλυψη, οθόνη 13.3” LED, μνήμη RAM 4GB και SSD αποθηκευτικό χώρο 128GB/256GB. Φυσικά τρέχει Windows 7.

2. LG 55-inch 3D OLED HD TV

Η αγορά των τηλεοράσεων είναι αυτή που συνέχεια, μα συνέχεια, εξελίσσεται. Ό,τι και να αγοράσεις δεν θα είναι το καλύτερο γιατί συνεχώς ανακοινώνεται κάτι πιο νέο, πιο έξυπνο, πιο γρήγορο, πιο δυνατό, με περισσότερα χρώματα, κτλ.

Η νέα τηλεόραση της LG ονομάζεται 55EM9600 και είναι αυτή που θα πάει τις τηλεοράσεις λίγο παραπέρα. Είναι η μεγαλύτερη OLED τηλεόραση και όχι μόνο είναι εξαιρετικά φωτεινή και καθαρή. αλλά είναι σχεδόν εξωφρενικά λεπτή. Το πάχος της φτάνει μόλις τα 4 χιλιοστά!

3. Samsung ‘Smart Evolution’ kit

Το Smart Evolution της Samsung είναι το μέλλον των έξυπνων τηλεοράσεων. Η νέα τεχνολογία της Κορεάτικης εταιρίας που θα εφαρμόζεται στις νέες Smart TVs της κάνει ακόμα πιο Smart τις Smart TVs δίνοντάς τες δυνατότητες όπως έλεγχο με κινήσεις, φωνητικό έλεγχο και αναγνώριση προσώπου.

4. Fujifilm X-Pro1

Ο επανασχεδιασμένος αισθητήρας στο Fujifilm X-Pro1 χρησιμοποιεί ένα νέο φίλτρο χρωμάτων, εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές φιλμ. Ο αισθητήρας λειτουργεί με ένα ολοκαίνουργιο EXR επεξεργαστή και η Fujifilm έχει ενσωματώσει το συνδυασμό ηλεκτρονικών και οπτικό σκόπευτρο που για πρώτη φορά είχε χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο X100 FinePix.

5. Acer Iconia Tab A700

Το νέο tablet της Acer, το Iconia Tab A700, είναι πραγματικά δυνατό καθώς ενσωματώνει το νέο τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3 στο 1.3GHz, μνήμη RAM 1GB, οθόνη 10.1 ιντσών, HDMI, MicroSD και υποδοχή micro USB. Φυσικά τρέχει το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

6. Lenovo IdeaPad Yoga

Το Lenovo IdeaPad Yoga δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Πρόκειται για ένα ultrabook που άμα γυρίσεις την οθόνη του γίνεται tablet! Το IdeaPad Yoga έχει οθόνη πολλαπλής αφής LCD IPS 13.3 ιντσών ανάλυσης 1600×900 pixels και μπαταρία που προσφέρει 8 ώρες ζωής. Το προ-εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα είναι το Windows 8.

7. Razer ‘Project Fiona’

Αυτό το tablet κακώς δεν το ανακοινώσαμε με ξεχωριστό άρθρο αφού επαναπροσδιορίζει τον όρο “mobile gaming”. Είναι ένα Windows 7 tablet με οθόνη 10.1 ιντσών και επεξεργαστή Ivy Bridge Core i7 που όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία έχει 2 χειριστήρια για να παίζουμε παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για αυτό.

8. JVC GY-HMQ10

Θυμάσαι κάποτε που το Full HD (1080p) ήταν κορυφή; Όχι πια, και χάρης της JVC GY-HMQ10. Αυτή η βιντεοκάμερα μπορεί να κοστίζει γύρω στα 6 χιλιάρικα αλλά μπορεί να βιντεοσκοπήσει με ανάλυση 4K, δηλαδή 3840 x 2160 pixels! Σίγουρα ταιριάζει με την LG τηλεόραση που αναφέραμε πιο πάνω. :p

9. MakerBot Replicator

Στο μέλλον δεν θα αγοράζουμε παιχνίδια, θα τα εκτυπώνουμε! Πέρσι η MakerBot είχε ανακοινώσει το τρισδιάστατο εκτυπωτή της που μπορούσε να φτιάξει διάφορα μικρά πράγματα όπως μία κιθάρα-μινιατούρα από ξύλο, τον Thing-O-Matic. Φέτος ανακοίνωσε τον MakerBot Replicator που μπορεί να εκτυπώνει 3D με 2 χρώματα.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει στην εκτύπωση ακρυλονιτρίλιο βουταδιενίου στυρολίου που χρησιμοποιείται για τα τουβλάκια της Lego ή πολυγαλακτικό οξύ φτιαγμένο από βιοαποικοδομήσιμο υλικό φτιαγμένο από καλαμπόκι. Με 1,366 €/1,749 $ μπορείς να φτιάχνεις δικά σου πράγματα με ένα κλικ.

10. Έλεγχος με φωνή ή κίνηση

Με το Kinect να επικρατεί σαν το No 1 προϊόν που κάνεις διάφορα με κινήσεις, και το Siri να τραβάει τα βλέμματα όλων επειδή καταλαβαίνει όσα του πεις, οι εταιρίες όπως η Samsung (πχ) πιο πάνω, προσπαθούν να προσθέσουν διάφορες εντολές που θα εκτελεί το μηχάνημα όταν κάνει ο χρήστης διάφορες χειρονομίες.

Έτσι τι μπορούμε να κρατήσουμε από τη φετινή έκθεση;

  • Τα ultrabooks είναι τα νέα ακριβά netbooks
  • Το Windows 8 είναι τελικά ιδανικά για οθόνες αφής
  • Κανείς δεν μιλάει για Blu-ray πλέον
  • Μεγάλες OLED οθόνες/τηλεοράσεις είναι εδώ αλλά… πολλά τα λεφτά  Άρη
  • Εκτός από τα smartphones σε 1 ή 2 χρόνια θα έχουμε και τις Smart-TVs
  • Καθώς έρχονται οι έξυπνες τηλεοράσεις οι μέρες του κλασικού τηλεχειριστηρίου είναι μετρημένες
  • Το μέλλον των κινητών είναι τετραπύρηνοι επεξεργαστές και LTE (αλλά όχι για Ελλάδα το δεύτερο)
  • Έχουμε δει και καλύτερα CES

Πηγή: TechRadar

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.