Μοιραστείτε τη μουσική σας με το iCloud, κοστίζει μόνο 25 $ το χρόνο


Σίγουρα η φετινή WWDC (Worldwide Developers Conference = Παγκόσμιο Συνέδριο για Προγραμματιστές) θα είναι εντυπωσιακή καθώς ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Apple θα παρουσιάσει τη τελική έκδοση του Mac OS X 10.7 Lion, το iOS 5 και θα ανακοινώσει μία νέα υπηρεσία της που σίγουρα θα την έχετε ακούσει στα κοινωνικά δίκτυα ή θα έχετε διαβάσει για αυτή σε άλλες σελίδες. Λέγεται iCloud και από έμπιστες πηγές θα είναι μία υπηρεσία για streaming της μουσικής μας.


Στο iCloud θα μπορούμε να ανεβάζουμε να ανεβάζουμε στους servers της Apple τα τραγούδια μας και έπειτα, μέσω του διαδικτύου, να μπορούμε να τα μεταδίδουμε σε άλλες συσκευές.
Αυτή η υπηρεσία αρχικά θα είναι δωρεάν όμως αργότερα θα υπάρχει μία μικρή χρέωση γύρω στα 25 δολάρια.

Η Apple μέχρι στιγμής έχει υπογράψει συμβόλαια (για το καθένα πλήρωσε 25-50 χιλιάδες δολάρια) με δισκογραφικές εταιρίες για να μπορούν οι χρήστες να ανεβάζουν τη μουσική χωρίς πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει οι Warner Music Group, EMI Music Group, Universal Music Group και Sony Music Entertainment, δηλαδή έχουν φύγει από την εταιρία περίπου 150.000 $!

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Apple πρέπει να μοιραστεί το 70 % των εσόδων με αυτές τις δισκογραφικές εταιρίες, το 12% με τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέχουν κάποιες νομοθεσίες για τη σύνθεση των τραγουδιών και τέλος, η Apple θα κρατήσει το υπόλοιπο 18% για εκείνη.

Τέλος, το iCloud αρχικά θα περιορίζει το χρήστη στο ανέβασμα μόνο τραγουδιών, όμως αργότερα θα μπορεί να ανεβάζει και άλλα αρχεία όπως βίντεο και ταινίες.

Κάποιες παρόμοιες με το iCloud υπηρεσίες είναι το Amazon Cloud Player που σου προσφέρει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και άμα χρειαστείς παραπάνω χώρο μπορείς να αγοράσεις, και Music Beta by Google που προσφέρει ανέβασμα έως 20.000 τραγουδιών και είναι δωρεάν για λίγο. Προς το παρών, και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι μόνο για τις Η.Π.Α.. Επάνω σε αυτό μπορεί η Apple να “πατήσει” και έτσι να αποκτήσει περισσότερους χρήστες.

Πηγές: GSMArena.com & MacTrast.com

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.