Οι Πρώτες Πληροφορίες Για Το ΛΣ Της Mozilla Για Έξυπνα Κινητά

Δεν είναι μυστικό ότι η Mozilla δουλεύει από το καλοκαίρι που μας πέρασε επάνω στο δικό της λειτουργικό σύστημα για έξυπνα κινητά, αλλά τώρα ήρθε η σειρά των προγραμματιστών να πιάσουν δουλειά.


Το web-based λειτουργικό σύστημα θα ονομάζεται Boot 2 Gecko και μπορείτε να δείτε τα πρώτα σχέδια για το πως θα είναι η εμφάνισή του. Αυτό το διάστημα, οι προγραμματιστές της Mozilla εργάζονται επάνω στις εφαρμογές της κάμερας, των μηνυμάτων, των κλήσεων και άλλων πολλών.


Οι ιδέες πάντως επάνω στο Γραφικό Περιβάλλον Χρήστη δεν είναι πολύ δραστικές μέχρι τώρα. Για παράδειγμα, μπορείς να σύρεις προς τα κάτω τη μπάρα ειδοποιήσεων για να εμφανιστούν οι ειδοποιήσεις (έτσι γίνεται στο Android και iOS) ή να βάλεις 3 συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος και όταν θες να ανοίξεις κάποια να σύρεις το εικονίδιό της στο κέντρο της οθόνης και να ανοίξει, όπως ακριβώς γίνεται και στο HTC Sense 3.5. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορα κουμπιά, όπως “Πίσω” για μετάβαση στο προηγούμενο μενού, για περιπτώσεις όταν η συσκευή που θα φιλοξενεί το Boot 2 Gecko δεν έχει φυσικά κουμπιά. Αυτό σημαίνει ότι το Boot 2 Gecko προορίζεται για διάφορες συσκευές, και ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να το “πάρει” και να το εγκαταστήσει στο δικό του smartphone.

Αυτά μπορούμε να μάθουμε μέχρι τώρα από τις εικόνες. Στο παρελθόν η εταιρία είχε δηλώσει ότι το ΛΣ θα υποστηρίζει HTML5 και θα χρησιμοποιεί το Android για έναρξη του κινητού και αξιοποίηση των drivers της συσκευής.

Η ομάδα προγραμματιστών της Mozilla εργάζεται πυρετωδώς για να μπορέσει να προσφέρει το πρώτο demo του B2G πριν από το τέλος του έτους. Ας ελπίσουμε να είναι κάτι ενδιαφέρον.

Πηγή: GSMArena

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.