Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Apple Κατοχύρωσε Πατέντα Για Λογισμικό Που Υπάρχει Εδώ Και Χρόνια Και Χρησιμοποιείται Παντού

Η Apple το έχει παρακάνει με τις πατέντες που κατοχυρώνει, και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν συνεχίσει έτσι θα χάσει πολλούς iFan.

Υπάρχει εδώ και χρόνια μία τεχνολογία σε κάθε σύγχρονη φωτογραφική μηχανή, είτε σε κανονική κάμερα είτε στο κινητό, που αναγνωρίζει το πρόσωπο όταν πας να τραβήξεις μία φωτογραφία και αυτόματα προσαρμόζει την έκθεση του φωτός για να έχει καλύτερο φωτισμό και γενικά να βγει καλύτερα η φωτογραφία. Αυτό στα Αγγλικά είναι γνωστό ως face-based metering/focus.

Ε αυτό λοιπόν πήγε και το κατοχύρωσε η Apple! Το να κατοχυρώσεις μία πατέντα όπως για παράδειγμα η “πολλαπλή αφή” στις οθόνες αφής είναι εντάξει, γιατί εσύ το παρουσίασες πρώτος. Το face-based metering/focus όμως που υπάρχει σε κάθε φωτογραφική μηχανή είναι κάπως… απαράδεκτο…

Γενικά το γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πολύ κακή πολιτική και μπορεί να δώσει τέτοιες πατέντες χωρίς να το εξετάσει και πολύ. Τι έχετε να πείτε;

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: