Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Αυτά είναι όλα τα sites της Βόρειας Κορέας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω των κρατικών καναλιών στις τηλεοράσεις συχνά περιλαμβάνουν προπαγάνδα εξυμνώντας τον αρχηγό του κράτους, Kim Jong-un, υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί και η τεχνολογία τους έχει μείνει πίσω.

Στη Βόρεια Κορέα έχουν υπολογιστές που εδώ θεωρούνται ξεπερασμένοι ή και “αρχαίοι” και φθηνές συσκευές με Android και εφαρμογές του κράτους. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε απαγορεύεται ακόμα και για όσους έχουν συσκευές που μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυα. Ωστόσο φαίνεται ότι η χώρα αποκτάει το «δικό της» Διαδίκτυο.

Χάρις σε ένα λάθος των προγραμματιστών της Β. Κορέας, οι μηχανικοί των Η.Π.Α. κατάφεραν και ανακάλυψαν τους ιστότοπους της χώρας. Όπως εξηγούν οι Αμερικάνοι στο GitHub, ένας από τους name servers (DNS) της Β. Κορέας κατά λάθος ρυθμίστηκε να επιτρέπει κίνηση και από το παγκόσμιο DNS, επιτρέποντας σε όλους να μπουν στον DNS server (ns2.kptc.kp) και να βρουν τα domain names των ιστότοπων.

DNS server είναι ένας υπολογιστής που περιλαμβάνει όλα τα domain names των sites (πχ www.xblog.gr) και τις IP διευθύνσεις των servers των sites. Με απλά λόγια, οι Αμερικάνοι κατάφεραν να μπουν σε έναν server της Βόρειας Κορέας και να βρουν όλα τα sites της χώρας.

Όπως στην Ελλάδα έχουμε την κατάληξη .gr για τα sites μας, έτσι στην Βόρεια Κορέα έχουν το .kp. Συνολικά βρέθηκαν 28 ιστότοποι τους οποίους μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση από άτομα που βρίσκονται έξω από την χώρα, όμως η εφημερίδα Rodong Sinmun όχι μόνο επιτρέπει την πρόσβαση από όλον τον κόσμο, όμως έχει και μια αγγλική έκδοση. Έτσι μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα από την πηγή…

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Μοιράσου το με τους φίλους σου: