Η Apple Πατεντάρει Κάμερα Με Τριπλό Αισθητήρα

Η Apple Πατεντάρει Κάμερα Με Τριπλό Αισθητήρα

Apple Triple Sensor

Αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα ότι η Apple έχει κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα τεχνολογία κάμερας για το iPhone της υπό τη μορφή ενός συστήματος κάμερας που χρησιμοποιεί τρεις ξεχωριστούς αισθητήρες.

Η νέα κάμερα του iPhone περιλαμβάνει έναν αισθητήρα για τη φωτεινότητα και δύο για τα χρώματα, και έτσι συμβάλουν στη δημιουργία εικόνων τόσο με υψηλότερη ανάλυση όσο και με περισσότερη χρωματική ακρίβεια για τους χρήστες.

Η πατέντα με αριθμό 8,497,897 στις ΗΠΑ έχει τίτλο “Image capture using luminance and chrominance sensors” και εξηγεί λεπτομερώς πώς ο κάθε αισθητήρας σε αυτό το σύστημα κάμερας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορητές συσκευές όπως είναι το iPhone της Apple.

Οι δύο αισθητήρες χρώματος είναι τοποθετημένοι στα πλάγια του αισθητήρα φωτεινότητας για να βοηθήσουν να καθορίσει ο μεσαίος αισθητήρας με μεγαλύτερη ακρίβεια τα επίπεδα φωτισμού του αντικειμένου που πρόκειται να φωτογραφηθεί.

Αυτή η νέα πατέντα ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, και θέλουμε πολύ να δούμε πως είναι στη πράξη ενάντια στο Lumia 1020 της Nokia. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες για την πατέντα πατώντας στην πηγή παρακάτω.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.