Ανακοινώθηκε Επίσημα Το PlayStation 4: "Η Εξέλιξη Των Παιχνιδιών"

Ανακοινώθηκε Επίσημα Το PlayStation 4: "Η Εξέλιξη Των Παιχνιδιών"

PlayStation 4 event

Η Sony σήμερα κατά τις 1:00 ανακοίνωσε την νέα γενιά του PlayStation… το PlayStation 4! Η ανακοίνωση έγινε στην εκδήλωση “See the Future” σε θέατρο της Νέας Υόρκης και η Sony αναφέρει ότι το 4 είναι το καλύτερο μέρος για να παίξεις.

Η νέα κονσόλα της Γιαπωνέζικης εταιρίας είναι βασισμένη σε μία “υπερτροφοδοτημένη αρχιτεκτονική PC” με X86 επεξεργαστή με 8 πυρήνες που παράγουν υπολογιστή ισχύ σχεδόν 2 teraflops, κάρτα γραφικών που βρίσκουμε σε υπολογιστή και 8GB GDDR5 RAM υψηλής ταχύτητας. Υπάρχει επίσης ένας δεύτερος επεξεργαστής για εργασίες στο παρασκήνιο, όπως για παράδειγμα κατέβασμα παιχνιδιών ενώ παίζουμε κάτι άλλο (δεν γινόταν στο 3). Ακόμη, το νέο PS αποκτά το χαρακτηριστικό του PSP/Vita – όταν το κλείνεις μπαίνει σε αδράνεια και έτσι δεν χρειάζεται να φορτώνει το παιχνίδι από την αρχή ή/και να χάνεις την πορεία που είχες κάνει.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: AMD “Jaguar”, 8-πύρινος, 64bit x86
  • Επεξεργαστής γραφικών: AMD Radeon GPU 1.84 teraflops
  • RAM: 8GB, GDDR5, 176GB/δευτ. εύρος ζώνης
  • Χωρητικότητα: Άγνωστο (ενσωματωμένος σκληρός δίσκος)
  • Λοιπά: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet, Blu-ray drive 6x (DVD 8x)
  • Υποδοχές: USB 3.0, AUX, HDMI, Analog AV, Digital output

Sony DualShock 4 event

Ανακοινώθηκε επίσης το νέο χειριστήριο του που είδαμε πριν κάτι μέρες σε διαρροές. Ονομάζεται DualShock 4 και έχει μία επιφάνεια αφής όπως η πλάτη του PS Vita για επιπρόσθετες κινήσεις, μία φωτιζόμενη μπάρα στο πίσω μέρος για αναγνώριση των παιχτών η οποία χρησιμεύει για τη 3D κάμερα που έρχεται μαζί με το PS4. Επάνω του υπάρχει μικρόφωνο, έξοδος για ακουστικά και το κουμπί “Share” για να κάνεις streaming στο Ustream όταν παίζεις ένα παιχνίδια, να αφήσουν σχόλια οι φίλοι σου και να σε βοηθήσουν αν χρειαστεί. Επίσης υπάρχει η επιλογή “σκηνοθέτης” για να πειράξεις πράγματα στην πίστα, όπως χάρτες, να βάζεις βοηθήματα όπου χρειάζεται και άλλα.

“Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τον διαμοιρασμό βίντεο τόσο δημοφιλής στο PS4 όσο είναι σήμερα τα screenshots.”

PSVita event

Το PS4 έρχεται με τη νέα δυνατότητα Remote Play που κάνει τα παιχνίδια του 4 να είναι συμβατά με το PS Vita. Έτσι αν παίζεις στο PS4 μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι στο Vita! Βέβαια οι τίτλοι θα πρέπει να έχουν αναπτυχθεί για να παίζουν και στο Vita, όμως στο μέλλον τα περισσότερα θα είναι συμβατά. Οι τίτλοι των PlayStation 1, 2 και 3 περιέργως δεν είναι συμβατοί ακόμα στο 4. Ακόμη, αντί περιμένεις ένα παιχνίδι να κατέβει και μετά να το παίξεις όπως γίνεται τώρα, στο 4 θα μπορείς να το παίξεις ακόμα και όταν δεν έχει ολοκληρωθεί η λήψη!

But Only What You Love event

Η Sony σε συνδυασμό με την Gaikai που εξαγόρασε έφερε ακόμα περισσότερες λειτουργίες στη νέα της κονσόλα. Πλέον μπορείς να δοκιμάζεις εντελώς δωρεάν ένα παιχνίδι, να το μοιραστείς με φίλους και μόνο αν σου αρέσει το πληρώνεις.

Killzone Shadowfall

Το Killzone Shadowfall, το Infamous: Second Son και το Driveclub είναι αποκλειστικοί τίτλοι για το PlayStation 4. Έγινε επίδειξη τους στην εκδήλωση και εκπλαγήκαμε από τα γραφικά. Το πρώτο είναι ένα κλασσικό Killzone που πρέπει να σκοτώσεις εξωγήινους, το Infamous λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ όπου υπάρχει κάτι σαν δικτατορία και όλοι παρακολουθούνται – έτσι πας κόντρα σε αυτό και το Driveclub είναι “κάτι παραπάνω από απλό παιχνίδι αγώνων” καθώς μπορείς να παίξεις με φίλους σε ομάδες. Υπάρχουν επίσης τα The Witness, Knack και Code Name Panta Rhei (από την Capcom).

Δες τα trailer όλων των παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν εδώ

Μία ακόμα δυνατότητα του PlayStation είναι να μεταδίδει περιεχόμενο σε smartphones, tablets και PS Vita και το αντίστροφο. Δηλαδή μπορείς να δεις πληροφορίες για ένα παιχνίδι από το PS4 στο XPERIA tablet σου (όπου έγινε η αντίστοιχη παρουσίαση στην αυλαία) και από το tablet σου μπορείς να φορτώσεις μία ταινία στο PS4 και να την δεις στη τηλεόραση μέσω του 4. Κάτι παρόμοιο με το SmartGlass της Microsoft. Η εφαρμογή λέγεται PlayStation App και θα διατίθεται μόνο για Android.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=x7QhUL8NUK4&w=560&h=315]

Το PlayStation 4 το ίδιο δεν αποκαλύφθηκε όποτε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την E3 τον Ιούνιο ή τον Δεκέμβριο, όταν και θα κυκλοφορήσει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.