Η Google Παρουσίασε Τη Νέα Έκδοση Του Android, 4.1 Jelly Bean

Κλείνοντας με τις ανακοινώσεις του Google I/O 2012, έχουμε την νέα έκδοση του Android, 4.1 Jelly Bean.

Οι αλλαγές και προσθήκες στο Jelly Bean είναι:

  • Project Butter – Το Project Butter ήρθε για να κάνει τα εφέ του Android super ομαλά. Για να το πραγματοποιήσει αυτό η Google τριπλασίασε το buffer των γραφικών, φτάνοντας τα 60 fps!
  • Google Now – Αποτελείται από διάφορες κάρτες που βοηθούν τον χρήστη να κάνει γρηγορότερα κάποια πράγματα. Πλέον δεν θα αργήσεις ξανά στην δουλειά, αφού το κινητό σου θα σου έχει πει ότι έχει κίνηση στο δρόμο ή θα σου πει πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο και πόση ώρα κάνει να φτάσει στο προορισμό του. Βέβαια δεν κάνει μόνο αυτά – σε ενημερώνει για επερχόμενα ραντεβού, νέα, πτήσεις και άλλα που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα και ζωή σου.
  • Ανανεωμένη εφαρμογή κάμερας για γρηγορότερη εμφάνιση και διαγραφή των φωτογραφιών.
  • Android Beam – Πλέον επιτρέπει την αποστολή βίντεο.
  • Οffline Voice Typing για να μην χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ κάθε φορά που θέλουμε να πούμε κάτι. Βέβαια μόνο στα Αγγλικά.
  • Ανανεωμένες Ειδοποιήσεις – Στο νέο Notification Bar υπάρχουν νέες δυνατότητες. Μπορεί μία ειδοποιήση να “μεγαλώσει” και για παράδειγμα να αλλάξεις το σταθμό στο ραδιόφωνο χωρίς να μπεις στην εφαρμογή ή να διαβάσεις τα νέα ακριβώς κάτω από την ειδοποίηση της εφαρμογής.
  • Χάρτες. Όχι δεν έχουν καμιά μεγάλη ενημέρωση, απλά με τη νέα εφαρμογή μπορείς να κατεβάσεις τους χάρτες μίας πόλης για offline χρήση.
  • Αναβάθμιση. Αν έχεις Galaxy Nexus, Nexus S ή Motorola XOOM θα είσαι από τους τυχερούς που θα πάρεις πρώτος την αναβάθμιση, μέσω O-T-A (από τη συσκευή δηλ) στα μέσα Ιουλίου. Το Nexus 7 έρχεται με προ-εγκατεστημένο το 4.1. Για τις υπόλοιπες συσκευές δεν ξέρουμε, εξαρτάται από τον κατασκευαστή.

Η διαφορά στα εφέ με το Project Butter (δεξιά το Jelly Bean).
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=V5E5revikUU&w=670&h=377]

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.