Η Microsoft ανακοίνωσε το feature phone Nokia 216

Η Microsoft ανακοίνωσε το feature phone Nokia 216

Η Microsoft σύντομα θα απαλλαγεί από το τμήμα κινητών Nokia, και τώρα ανακοίνωσε μάλλον το τελευταίο της feature phone που αποκαλεί Nokia 216.

Το Nokia 216 είναι από τα πιο απλά κινητά της αγοράς και θα κυκλοφορήσει στην Ινδία με κόστος περίπου 37 δολάρια σε λευκό, μαύρο και γαλάζιο χρώμα. Διαθέτει 2.4-ιντσών LCD οθόνη ανάλυσης 320×240 pixels, 0.3-megapixel κάμερες μπροστά και πίσω και τρέχει το Series 30 OS με Opera mini browser, Opera Mobile Store, Facebook και Bing.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει flash και στις δύο κάμερες, ακόμα και θύρα αναλογικών ακουστικών 3.5mm. Οι κάμερες καταγράφουν βίντεο στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο όμως με τέτοια ανάλυση και τόσα λίγα καρέ ανά δευτερόλεπτο στην πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να καταγράψουν.

Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε 16 MB μνήμη RAM, υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD έως 32 GB και μπαταρία χωρητικότητας 1,020 mAh που υπόσχεται χρόνο αναμονής έως και 24 μέρες, ομιλίας (2G) μέχρι 18 ώρες και 47 ώρες αναπαραγωγή μουσικής. Από άποψη συνδεσιμότητας, το Nokia 216 έχει 2G GSM στο φάσμα των 900MHz και 1800MHz, Bluetooth 3.0, FM ραδιόφωνο και θύρα micro-USB 2.0. Οι διαστάσεις του είναι 118×50.2×13.5 χιλιοστά και το βάρος 82.6 γραμμάρια.

Η Microsoft πουλάει εκατομμύρια κινητά κάθε μήνα χάρη στην επιτυχία της Nokia και στο χαμηλό κόστος των feature phones της. Όταν εξαγόραζε το τμήμα συσκευών από την φιλανδική κατασκευάστρια ήλπιζε να γίνει κομμάτι του οικοσυστήματός της, όμως φέτος διαπίστωσε ότι ήταν λάθος και για αυτό πουλάει το τμήμα των feature phones, το εργοστάσιο παραγωγής και οι φήμες λένε ότι του χρόνου θα “σκοτώσει” τα Lumia.

Η Microsoft συμφώνησε να πουλήσει το τμήμα κινητών στην FIH Mobile, μια θυγατρική της Foxconn, για $350 εκατομμύρια. Παράλληλα, η Foxconn ήρθε σε συμφωνία με την Nokia για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα της στα νέα feature phones που θα παράγουν, επομένως αυτά τα φθηνά, αξιόπιστα Nokia κινητά των €20-30 θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμα στην αγορά.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.