Η Nokia Ανακοίνωσε Τα Lumia 920 Και Lumia 820 Με Windows Phone 8

Η Nokia όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα τα πρώτα κινητά της με Windows Phone 8 και ασύρματο σύστημα φόρτισης!

Nokia Lumia 920

Το Nokia Lumia 920 είναι η νέα ναυαρχίδα της Nokia με Windows Phone 8. Έχει οθόνη 4.5 ιντσών με τη τεχνολογία Nokia PureMotion HD+ για να μπορούμε να δούμε ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου (όπως είπαν χαρακτηριστικά) ή σε σπηλιά. Ακόμα, έχει ανάλυση 1280×768 pixels για να φαίνονται όλα ομαλά.

Η κάμερα του είναι το δυνατό σημείο του κινητού, αφού έχει τη τεχνολογία Nokia PureView, 8.7 Megapixel με Full HD βίντεο στα 30fps που τραβάει καταπληκτικά ακόμα και στο σκοτάδι χωρίς να υπάρχει “θολούρα” στην εικόνα εφόσον τραβάει περισσότερο φως. Με λίγα λόγια είναι η καλύτερη κάμερα που μπορείς να βρεις σε κινητό.

Χαρακτηριστικά

Λογισμικό: Windows Phone 8
Οθόνη: 4.5 ίντσες, Nokia PureMotion HD+ WXGA (1280 × 768 pixels) IPS LCD, Super Sensitive touch, Nokia ClearBlack, Sunlight Readability Enhancements
Επεξεργαστής: διπύρηνος στα 1.5GHz (Snapdragon S4)
Γραφικά: Άγνωστο
Μνήμη RAM: 1GB
Κάμερα: 8.7 Megapixel, Full HD (1080p) βίντεο στα 30fps, LED flash, Nokia PureView, Carl Zeiss, σταθεροποιητής
Εμπρόσθια κάμερα: 1.2 Megapixel, HD βίντεο
Αποθηκευτικός χώρος: 32GB
Λοιπά: 3G/HSPA, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth, GPS, NFC, FM ραδιόφωνο, microSD (έως 32GB), microUSB, υποδοχή για jack 3.5 χλστ
Μπαταρία: 2000mAh με ενσωματωμένο το ασύρματο σύστημα φόρτισης Qi
Διαστάσεις: Άγνωστο
Βάρος: Άγνωστο

Nokia Lumia 820

Το Nokia Lumia 820 είναι το νέο Windows Phone των Φιλανδών και ανήκει στη μεσαία κατηγορία. Στα χαρτιά δεν έχει μεγάλες διαφορές με το 920, αν εξαιρέσουμε τον φακό, και θα κοστίζει μερικά εκατοστάρικα λιγότερο.

Χαρακτηριστικά

Λογισμικό: Windows Phone 8
Οθόνη: 4.3 ίντσες, ClearBlack OLED WVGA 800×480, Super Sensitive touch, Nokia ClearBlack, Sunlight Readability Enhancements
Επεξεργαστής: διπύρηνος στα 1.5GHz (Snapdragon S4)
Γραφικά: Άγνωστο
Μνήμη RAM: 1GB
Κάμερα: 8 Megapixel, Full HD (1080p) βίντεο στα 30fps, LED flash, Carl Zeiss, σταθεροποιητής
Εμπρόσθια κάμερα: VGA
Αποθηκευτικός χώρος: 8GB
Λοιπά: 3G/HSPA, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth, GPS, NFC, FM ραδιόφωνο, microSD (έως 32GB), microUSB, υποδοχή για jack 3.5 χλστ
Μπαταρία: 1650mAh με ενσωματωμένο το ασύρματο σύστημα φόρτισης Qi
Διαστάσεις: Άγνωστο
Βάρος: Άγνωστο

Και τα δύο κινητά έρχονται με ενσωματωμένο το ασύρματο σύστημα φόρτισης Qi και σαν ξεχωριστό αξεσουάρ τον ασύρματο φορτιστή – ακουμπάς επάνω το κινητό και φορτίζει. Υπάρχει επίσης ένα νέο ηχείο της JBL αποκλειστικά για τα δύο νέα Lumia που υποστηρίζει το ασύρματο σύστημα και υποστηρίζει NFC για να ακουμπάμε τα κινητά και να στέλνεται το τραγούδι στο ηχείο και ταυτοχρόνως να φορτίζει!

Τέλος, η Nokia έκλεισε συμφωνίες με την The Coffee Bean & Tea Leaf και την Virgin Atlantic. Και στις 2 θα υπάρχουν ειδικά σημεία για να ακουμπάμε το κινητό και να φορτίζει ενώ απολαμβάνουμε το καφέ μας ή περιμένουμε τη πτήση μας. Στη πρώτη περίπτωση θα είναι επάνω στα τραπεζάκια. Η εταιρία μας υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες συμφωνίες.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.