Η Facebook Ανακοινώνει Το 'Graph Search' Για Αναζήτηση

Η Facebook Ανακοινώνει Το 'Graph Search' Για Αναζήτηση

Graph Search

Ο Mark Zuckerberg πριν από λίγο ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό του Facebook, το Graph Search, μία νέα υπηρεσία για αναζήτηση του τεράστιου περιεχομένου του δικτύου. Μπορείς να αναζητήσεις εικόνες, βίντεο, ανθρώπους και ότι άλλο έχει ανέβει στο Facebook, αλλά ο Mark αναφέρει ότι δεν είναι “μηχανική αναζήτησης ιστού”. Το νέο εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει συγκεκριμένα κομμάτια του περιεχομένου από ένα συγκεκριμένο ερώτημα, και όχι για αναζήτηση ιστού η οποία επιστρέφει γενικές απαντήσεις σε ένα γενικό ερώτημα. “Η μηχανή αναζήτησης στον ιστό και η γραφική αναζήτηση είναι πραγματικά, πραγματικά διαφορετικά», λέει. Για να δώσει απαντήσεις σε ένα διαισθητικό τρόπο, το Graph Search θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από φίλτρα που μοιάζουν λίγο σαν ένα προηγμένο σύστημα σήμανσης, που θα επιτρέπει να ταξινομεί τα πράγματα όπως τις σχέσεις, τα ενδιαφέροντα, και τη θέση.

Η Facebook στηρίζεται στο τεράστιο περιεχόμενο του δικτύου για να δώσει στους ανθρώπους τα σωστά αποτελέσματα από τη στιγμή που έχουν εισάγει ένα ερώτημα. Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζουν πρώτα τους φίλους με τους οποίος αλληλεπιδράς περισσότερο — η ιδέα είναι ότι οι χρήστες θα πάρουν τις πληροφορίες που είναι πιο δημοφιλής και πιο σχετικές με αυτούς. Για παράδειγμα μπορείς να αναζητήσεις “Photos of my friends taken in national parks” και να δείξει τις φωτογραφίες από εθνικά πάρκα που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και μπορείς να τις δεις αν ο άλλος έχει βάλει να τη μοιράζεται μαζί σου ή με το κοινό, δηλαδή όλους συμπεριλαμβανομένου του Graph Search. Άλλες πιθανές αναζητήσεις είναι “Dentists liked by my friends”, “Restaurants in San Francisco”, “Restaurants liked by my Indian friends”, “Languages my friends speak”, “Music liked by people who like Obama”, “TV shows liked by software engineers” και άλλα τέτοια που πάντα στην αρχή δείχνουν τα δημοφιλέστερα με περισσότερα likes. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πατήσεις “Extend this Search” για εμφάνιση παρόμοιων ερωτημάτων. Αν και πάλι δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις, τότε μετά ψάχνει στο Bing.

Το Graph Search είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση για όσους έχουν βάλει γλώσσα Αγγλικά (US). Μπορείς να το δοκιμάσεις εδώ αν τηρείς αυτή τη προϋπόθεση.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.