[ΑΦΙΕΡΩΜΑ] HTC One (M7): Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Καταπληκτικό Κινητό Πριν Την Ανακοίνωση

[ΑΦΙΕΡΩΜΑ] HTC One (M7): Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Καταπληκτικό Κινητό Πριν Την Ανακοίνωση

HTC One Camera teaser

Η HTC προσπαθεί να πάρει πίσω όλο το έδαφος που έχασε και η μόνη λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να βγάλει ένα superphone. Δηλαδή ένα κινητό που θα είναι στα κορυφαία των κορυφαίων. Ίσως να το κατάλαβε αργά και το έδαφος να το πήρε η Samsung με την πλέον πετυχημένη σειρά Galaxy S όμως ποτέ δεν είναι αργά. Η εταιρία από τη Ταϊβάν όπως είδαμε πολλές φορές στο Tech Community ετοιμάζει την ναυαρχίδα της στα Android που φιλοδοξεί να χτυπήσει το ακυκλοφόρητο Galaxy SIV της Samsung και το XPERIA Z της Sony. Το όνομα της ακούει στο HTC One, ή αλλιώς M7 όπως ακουγόταν παλιότερα, και είναι λίγο περίεργο αν σκεφτείς ότι το όνομα One χρησιμοποιείται για ολόκληρη σειρά προϊόντων και όχι για συγκεκριμένο smartphone. Όπως και να έχει το One είναι έτοιμο και θα δοθεί στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη 19 του μηνός.

Καταπληκτικός Σχεδιασμός

HTC One black leak

Η HTC έχει μάθει ότι ο κυριότερος παράγοντας για να πωλήσει ένα κινητό είναι αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός. Το One είναι αυτό στη φωτογραφία, με μίνιμαλ σχεδιασμό, και αν νομίζεις ότι μοιάζει με το iPhone 5 όπως άλλοι έχουν αναφέρει, κάνεις λάθος, γιατί μοιάζει με το Z10 της BlackBerry. Σίγουρα δεν εννοώ ότι είναι αντιγραφή του σχεδιασμού της ναυαρχίδας της Καναδέζικης εταιρίας, όμως έχει ένα όμορφο desing με μικρό περιθώριο οθόνης η οποία πάνω και κάτω περικυκλώνεται από το υπόλοιπο ( αλουμινένιο; ) σώμα δίνοντας μία ωραία αίσθηση. Χαρακτηριστικά είναι ότι πλέον υπάρχουν δύο κουμπιά και όχι τρία κάτω από την οθόνη όπως σε κάθε άλλο Android smartphone του 2012-2013 πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνουμε στην νέα εποχή του Android με δύο ή και καθόλου φυσικά κουμπιά. Χάρη στην HTC.

Καταπληκτικό Λογισμικό

HTC Sense 5 leak (2)

Το 2013 είναι η χρονιά του επίπεδου (flat) και μίνιμαλ σχεδιασμού. Αν μέσα στις αλλαγές για το superphone της η HTC δεν περιλάμβανε και αυτό το σχεδιασμό τότε θα ήταν σοβαρό λάθος. Και έτσι περνάμε στον “δεύτερο κυριότερο παράγοντα” που είναι το λογισμικό. Το κινητό της HTC φοράει το Sense UI στην έκδοση 5.0 και είναι το πιο μοντέρνο γραφικό περιβάλλον μετά το Windows Phone. Η αρχική οθόνη πλέον κατακλύζεται με τετράγωνα widgets της HTC κάτι που σε κάνει να ξεχνάς την ύπαρξη του wallpaper όπως και στο λειτουργικό της Microsoft (εκτός αν τα αφαιρέσεις). Υπάρχει επίσης νέο πληκτρολόγιο για ακόμα πιο άνετη πληκτρολόγηση, νέο σχεδιασμό στις εφαρμογές όπως Μηνύματα και Ρυθμίσεις και όλα αυτά δένουν με ένα ωραίο συνδυασμό χρωμάτων με λευκό-μαύρο για να υποδηλώνει τη νέα ταυτότητα της εταιρίας. Το λειτουργικό που αναγκαστικά τρέχει είναι το Android 4.2.1 ή 4.1.2 και είμαι σίγουρος ότι η εταιρία θα παραδώσει την αναβάθμιση στο 5.0 που θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι από τις πρώτες.

Καταπληκτικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά… Καταπληκτική Οθόνη

HTC M7 leak

Τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο “τρίτος κυριότερος παράγοντας” παρόλο που μερικοί τον βάζουν σαν πρώτο ή δεύτερο. Η HTC πάλι έχει φροντίζει να βάλει τεχνικά χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε βασιλιά. Και αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από την οθόνη 4,7-ιντσών ανάλυσης 1920 x 1080 που φτάνει τον καταπληκτικό αριθμό των 468ppi, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 Pro στα 1.7GHz με συνδυασμό της 2GB μνήμης RAM και φυσικά μίας αξιοπρεπής μπαταρίας 2300mAh. Υπάρχει επίσης μία καταπληκτική κάμερα 13-megapixel με την βοήθεια της εμπρόσθιας στα 2-megapixel που θα αναφέρουμε αμέσως μετά. Δηλαδή τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα κινητό του 2013; Αν ο τετραπύρηνος επεξεργαστής και η RAM σου φαίνονται συνηθισμένα τότε πρέπει να δεις από κοντά αυτή την οθόνη.

Καταπληκτική Κάμερα, Καταπληκτικός ήχος

HTC M7 leak

Αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του Ένα. Καλά ο επεξεργαστής, η RAM, η μπαταρία, η πανέμορφη οθόνη, όμως αυτοί που θέλουν καλή κάμερα θα προτιμήσουν κάτι άλλο, κάτι Nokia. Φυσικά και η HTC θέλει να κλέψει αυτούς τους πελάτες. Και τι καλύτερο από μία κάμερα που αποδίδει ultrapixels αντί για megapixels; Ναι έτσι ακριβώς. Η HTC φημολογείται ότι θα έχει κάμερα με ultrapixels και λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει η ίδια αφού μερικές μέρες πριν την ανακοίνωση του κινητού δημοσίευσε την εικόνα στην αρχή του άρθρου. Φακοί για DLSR κάμερες που γράφουν επάνω “Made in Taiwan” και την ημερομηνία ανακοίνωσης. Η εταιρία της Ταϊβάν έχει δηλώσει μέσω infographic ότι θα παραδώσει καλύτερη εικόνα και ήχο μέσα στο 2013 και αυτό είναι σίγουρα η απάντηση. Καταπληκτική κάμερα με ultrapixels και καταπληκτικός ήχος με τη βοήθεια του Beats Audio.

Επίλογος

HTC M7 Render

Όχι η ΗTC δεν μας πληρώνει για να κάνουμε διαφήμιση το κινητό, όμως έτσι είναι τα πράγματα. Η εταιρία κατασκεύασε ένα καταπληκτικό κινητό που κάνει ανθρώπους σαν εμένα που θέλουν Windows Phone ή BlackBerry Z10 να σκέφτονται την αγορά του. Η HTC, BlackBerry και Sony έδωσαν πολλά λεφτά για τα τελευταία τους smartphone για το 2013 και μακάρι να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλω πολύ να δω τι θα κάνει και η Apple με το iPhone 5S διότι πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία ουσιαστική αλλαγή και ο κόσμος θα στραφεί σε αυτά. Όσο για την Samsung πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να κλέψει τους επικείμενους αγοραστές αφού προφανώς προσφέρει το κάτι παραπάνω παρόλο που δεν έχει έξτρα λειτουργίες που δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιείς συχνά (πχ ασύρματη φόρτιση). Τι πιστεύετε;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.