Το Νέο Nokia Lumia 1020 Είναι Εδώ Αλλά Όχι Για Εμάς

Το Νέο Nokia Lumia 1020 Είναι Εδώ Αλλά Όχι Για Εμάς

Nokia Lumia 1020 PureView

Η Nokia ανακοίνωσε επίσημα το Nokia Lumia 1020, το τελευταίο Windows Phone 8 κινητό της εταιρίας και το πρώτο που χρησιμοποιεί τη τεχνολογία PureView στα 41-megapixel. Με βάση την τεχνολογία υπερδειγματοληψίας-pixel του αρχικού Nokia 808 PureView, το Lumia 1020 μπορεί να έχει χωρέσει όλη τη τεχνολογία σε ένα μικρό σώμα που ολοκληρώνεται με ένα Xenon flash και την εφαρμογή Pro Camera για χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 διπύρηνο επεξεργαστή με 2GB μνήμη RAM και 32GB χωρητικότητα και στη συνδεσιμότητα LTE, HSPA+, GSM/EDGE, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, και NFC. Η μπαταρία είναι 2,000 mAh, δεν μπορείς να την αφαιρέσεις, και επίσης λείπει το σύστημα ασύρματης φόρτισης. Σε αντίθεση με το τελευταίο, η Nokia δίνει καλύμματα που μπαίνουν επάνω στο κινητό και φορτίζει με αυτά.

Η κάμερα του 1020 μαζεύει δεδομένα από πολλαπλά κοντινά pixels μαζί και παράγει κανονικού μεγέθους εικόνες με μεγαλύτερη ακρίβεια στα χρώματα και τη φωτεινότητα, και λιγότερο θόρυβο. Υπάρχει, επίσης, οπτικός σταθεροποιητής εικόνας και ένας πίσω-φωτιζόμενος αισθητήρας, Zeiss οπτικά, και η εφαρμογή Pro Camera επιτρέπει τον χειροκίνητο έλεγχο των ρυθμίσεων όπως η έκθεση, ISO, και περισσότερα. Το κινητό μπορεί να τραβήξει μία φωτογραφία των 5MP για εύκολο διαμοιρασμό και μία υψηλής ανάλυσης ταυτόχρονα. Στο βίντεο τραβάει 720p HD με 6x ψηφιακό ζουμ ή και 1080p Full HD χωρίς ζουμ. Και στις δύο λήψεις θα υπάρχει καλό μπάσο χάρη στο Rich Recording. Μπροστά υπάρχει μία 1,2-megapixel κάμερα με ευρυγώνιο φακό.

Το Nokia Lumia 1020 θα αρχίσει να πωλείται στις 26 Ιουλίου, στην τιμή των 299,99 δολαρίων (με συμβόλαιο), ως αποκλειστικότητα της AT&T στις ΗΠΑ. Προπαραγγελίες – για το μαύρο, άσπρο, κίτρινο – θα προσφέρονται από τις 16 Ιουλίου. Μα γιατί η Nokia να βγάλει ένα τόσο καλό κινητό μόνο για τις ΗΠΑ; Ας ελπίσουμε ότι μετά θα κυκλοφορήσει και αλλού.

Ενημέρωση: Η Nokia είπε πως θα έρθει και στην Ευρώπη μετά τον Σεπτέμβριο αλλά δεν ξέρουμε σε ποιους παρόχους, πότε στην Ελλάδα και ποια τιμή.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.