Το Παλιό Σου Nexus 7 Είναι Αργό; Το Android 4.3 Θα Στο Φτιάξει

Google Nexus 7 hands-on

Το αρχικό Nexus 7 tablet που κυκλοφόρησε από την Google και την Asus στα μέσα του 2012 ήταν μια πρωτοποριακή συσκευή σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, $199 αρχική τιμή, ωστόσο με το καιρό άρχισε να γερνάει. Οι χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται ότι η συσκευή είναι υπερβολικά αργή το τελευταίο καιρό και κάποιοι έριχναν την ευθύνη στην χαμηλή τιμή και κακό hardware.

Ωστόσο φαίνεται ότι όλα ήταν θέμα κακού λογισμικού, και όχι του hardware. Το Android 4.3 έχει ένα ‘κρυφό’ χαρακτηριστικό που ονομάζεται TRIM – ναι, αυτό που έχουμε και στους SSD δίσκους και στους υπολογιστές μας. Με την υποστήριξη TRIM μπορείς εύκολα να αποφύγεις την επιβράδυνση κατά την εγγραφή στα μπλοκ αποθήκευσης όταν αποθηκεύεις κάτι.

Το πρόβλημα του Nexus 7 ήταν η έλλειψη του TRIM. Αυτό λέγεται πως υπήρχε στο 4.2 όμως τώρα στο 4.3 η εταιρία το ενεργοποίησε. Έτσι, αν έχεις το tablet αυτό και κάνεις ενημέρωση στο 4.3, θα γίνει ξανά γρήγορο. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο το Nexus. Άμα έχεις συσκευή πάνω από ένα χρόνο και αρχίζει να αργεί, θα επωφεληθεί από το TRIM.

Το καλό είναι ότι βλέπουμε τη Google να συνεχίζει τις επιδιορθώσεις και βελτιώσεις, όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στα πιο ‘βαθιά’ μέρη του λειτουργικού. Και το Android 4.3 έχει πολλές τέτοιες βελτιώσεις. Ανυπομονούμε για την ενημέρωση στις συσκευές μας.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.