Η Google μετονομάζει δύο βασικά χαρακτηριστικά του Android

Nexus Marlin: Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του επόμενου Nexus

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η Google θα ανακοινώσει τα νέα smartphones της. Τα κινητά θα αντικαταστήσουν την σειρά Nexus επειδή η Google αποφάσισε να χτυπήσει τα iPhone και δεν θα τρέχουν stock Android.

Η Google πιστεύει πως θα προσελκύσει νέους χρήστες στο οικοσύστημά της και για αυτό σήμερα αποκάλυψε πως μετονομάζει δύο βασικά χαρακτηριστικά του Android για να είναι πιο γνώριμα στους νέους χρήστες και να καταλαβαίνουν αμέσως τι ακριβώς κάνουν.

Στη τελευταία beta έκδοση του Google Now app το “Google Now on Tap” μετονομάζεται σε “Screen search”. Από το Android 6, πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό κουμπί, το Gοogle Now on Tap ανοίγει, “διαβάζει” τα δεδομένα της οθόνης και εμφανίζει σχετικές κάρτες. Για παράδειγμα, άμα κάποιος σας έστειλε πληροφορίες για ένα μέρος, με το Now on Tap μπορείτε εύκολα να ανοίξετε τους χάρτες για οδηγίες ή να βρείτε το site του. Όπως καταλαβαίνετε το “Screen search” είναι καλύτερο όνομα από το “Goοgle Now on Tap”.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που αλλάζει είναι οι κάρτες Gοogle Now. Στην τελευταία beta έκδοση αυτό μετονομάζεται απλά σε “Feed”. Αυτό μάλλον έγινε επειδή κάποιοι χρήστες που χρησιμοποιούσαν Samsung, HTC ή LG Android smartphone είχαν συνηθίσει να χρησιμοποιούν την ροή ειδήσεων που εμφανίζεται στην αρχική οθόνη με ένα σύρσιμο προς τα δεξιά. Μετονομάζοντας το Google Now Cards σε Google Feed οι χρήστες καταλαβαίνουν αμέσως ότι πρόκειται για ένα μέρος με νέα.

Ο launcher που αυτή τη στιγμή ονομάζεται “Google Now Launcher” με την κυκλοφορία των Pixel smartphones αναμένεται να μετονομαστεί και αυτός σε “Pixel launcher”. Φυσικά με την αλλαγή των τίτλων δεν αλλάζει τίποτα στην πράξη, όμως όπως είπαμε και προηγουμένως, αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τον κόσμο που έρχεται από άλλη μάρκα να προσαρμοστεί στον κόσμο της Google εύκολα.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.