Όλα άρχισαν στις 12 Μαρτίου 1989, όταν ο Τιμ Μπέρνερς- Λι παρουσίασε μια ιδέα με την οποία οι χρήστες του Διαδικτύου θα είχαν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση, άμεσα και με μεγάλη ευκολία, σε αρχεία και ιστοσελίδες. Ο Βρετανός επιστήμονας της πληροφορικής, που αργότερα του απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος του Σερ, εργαζόταν τότε στο CERN και η ιδέα του παρουσιάστηκε με τίτλο «πρόταση για την πληροφοριακή διαχείριση».
Στην αρχή η ιδέα του δεν εντυπωσίασε τους συναδέλφους του στο CERN, θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή και δεν της δόθηκε η απαιτούμενη σημασία. Αργότερα όμως, πήρε σάρκα και οστά και δημιουργήθηκε η μορφή του Διαδικτύου όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Οι βάσεις του είχαν μπει από το 1969, όταν ο στρατός των ΗΠΑ είχε δημιουργήσει για τις ανάγκες του το δίκτυο ARPAnet και την εποχή όπου τέθηκε η ιδέα, το 1989, κυριαρχούσαν κάποια άλλα εναλλακτικά συστήματα online δικτύωσης, όπως τα αμερικανικά Compuserve και Gopher και το γαλλικό Minitel, που ανταγωνίζονταν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών.
Έκτοτε το Διαδίκτυο έχει καθιερωθεί στην ζωή μας. Η χρήση του στην καθημερινότητα έχει γίνει, σε πολλές περιπτώσεις, απαραίτητη ενώ ο ρόλος του στον τομέα της εκπαίδευσης είναι σημαντικός έως και καθοριστικός. Σήμερα, το 40 τοις εκατό των ανθρώπων στη Γη συνδέονται μεταξύ τους μέσω του Internet και ο ιδρυτής του, Sir Tim Berners-Lee θέτει ερωτήματα που αφορούν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και του υπόλοιπου πληθυσμού καθώς και τη διασφάλιση ενός επιπέδου ελευθερίας και προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων.