Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Canon Εντυπωσιάζει Με Αισθητήρα 250-Megapixels

Η Canon δεν συμμετείχε στην έκθεση IFA 2015, ωστόσο έκανε την πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση αυτής της περιόδου. Η γιαπωνέζικη εταιρία ανακοίνωσε το αισθητήρα κάμερας με τη μεγαλύτερη ανάλυση στον κόσμο – 250-megapixels!

Ο αισθητήρας είναι τύπου CMOS και μεγέθους APS-H (29.2 x 20.2mm), δηλαδή είναι μικρότερος από τους αισθητήρες των full frame μηχανών (35mm). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε DSLR κάμερες και χάρη στα 250-megapixels έχει απίστευτο zoom. Χαρακτηριστικά η Canon αναφέρει ότι με ψηφιακό zoom μπορούμε να διακρίνουμε γράμματα χαραγμένα στα πλευρά ενός αεροπλάνου σε απόσταση 18 χιλιομέτρων!

Οι φωτογραφίες αυτού του αισθητήρα έχουν μέγεθος 19.580 x 12.600 pixels, και σύμφωνα με την Canon ο θόρυβος στα υψηλά επίπεδα ISO έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πρωτότυπη κάμερα που έφτιαξαν για τον αισθητήρα έχει δυνατότητα λήψης έως και 5fps και έτσι επεξεργάζεται 1.25 δισεκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο. Οι εικόνες είναι 125 φορές μεγαλύτερες από τις full HD (1.920 × 1.080 pixels) και 30 φορές μεγαλύτερες από αυτές με 4K ανάλυση (3.840 × 2.160 pixels).

Αρχικά ο αισθητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα ασφαλείας και άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: