Canon EOS 5D Mark IV: Επίσημα με 30MP ανάλυση

Canon EOS 5D Mark IV: Επίσημα με 30MP ανάλυση

Η Canon παρουσιάζει σήμερα την πολυαναμενόμενη Canon EOS 5D Mark IV, τη νεότερη προσθήκη στη θρυλική οικογένεια EOS 5D, σχεδιασμένη για φωτογράφους που αναζητούν την αποτύπωση της τέλειας λήψης. Αναγνωρισμένη ως μια μηχανή που επιτρέπει στους ανθρώπους να διηγηθούν τις ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν, η σειρά EOS 5D έχει χρησιμοποιηθεί για την αποτύπωση μερικών από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας. Ως διάδοχος της EOS 5D Mark III, η μηχανή έχει σχεδιαστεί ανταποκρινόμενη άμεσα σε σχόλια και παρατηρήσεις της φωτογραφικής κοινότητας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το πλέον ευέλικτο μοντέλο EOS, που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Με τη χρήση ενός αισθητήρα CMOS 30,4 megapixels με ευρεία διακύμανση έκθεσης, δυνατότητα γρήγορης λήψης στα 7 καρέ το δευτερόλεπτο, δυνατότητα λήψης βίντεο 4K και ενσωματωμένο WiFi και GPS, η μηχανή συνδυάζει την ταχύτητα και την ανάλυση με εξαιρετικές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και βιντεοσκόπηση. Η EOS 5D Mark IV είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή EOS με το καινοτόμο φορμά αρχείων Dual Pixel RAW, το οποίο επιτρέπει στους φωτογράφους να βελτιστοποιούν τις εικόνες τους, εκ των υστέρων, με τη ρύθμιση ή διόρθωση του σημείου όξυνσης, μετατοπίζοντας το εφέ θόλωσης (bokeh) στο προσκήνιο ή μειώνοντας το φαινόμενο σκίασης (ghosting).

Η Canon ανακοινώνει ταυτόχρονα δύο νέους φακούς υψηλής απόδοσης στη σειρά L, οι οποίοι ταιριάζουν ιδανικά με τη νέα EOS, και συγκεκριμένα τον EF 24-105mm F/4L IS II USM και τον EF 16-35mm f/2.8L III USM.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Η EOS 5D Mark IV διαθέτει το νέο αισθητήρα της Canon με ανάλυση 30,4 megapixels και τεχνολογία CMOS, παρέχοντας εικόνες με λεπτομέρεια ακόμα και στα πιο φωτεινά σημεία ή τις πιο έντονες σκιάσεις. Με εύρος ISO από 100 έως 32.000, επεκτεινόμενο από 50 έως 102.400, μπορεί να αποτυπώσει εικόνες σε ένα εύρος περιβάλλοντος φωτισμού. Ο βελτιωμένος αλγόριθμος επεξεργασίας εικόνας παρέχει πρόσθετη ενίσχυση της ποιότητας απεικόνισης, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδανικός για φωτορεπόρτερ που απαιτούν εντυπωσιακές εικόνες, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού.

Η ανίχνευση και συνεχής παρακολούθηση προσώπων και χρώματος των κινούμενων θεμάτων είναι εύκολη υπόθεση, χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης της EOS 5D Mark IV 61 σημείων με αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής. To σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων και 41 διασταυρούμενων σημείων αυτόματης εστίασης, καλύπτει μια εκτεταμένη επιφάνεια αισθητήρα και προσφέρει δυνατότητα εστίασης ακόμα και κάτω από το σεληνόφως σε τιμή έκθεσης EV -3 για κατάσταση λήψης μέσα από το οπτικό σκόπευτρο, ή σε EV -4 για σκόπευση Live View. Η EOS 5D Mark IV επιτρέπει τη χρήση extenders με όλους τους τηλεφακούς για αυτόματη εστίαση σε τιμή διαφράγματος f/8 σε όλα τα 61 σημεία, συμπεριλαμβανομένων 21 διασταυρούμενων τύπων για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Η υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη 3,2 ιντσών, με λειτουργία αφής σε όλα τα μενού επιλογών, συνδυάζεται με ένα νέο πλήκτρο AF «Area Selection» που προσφέρει γρήγορη επιλογή για το σημείο αυτόματης εστίασης. Επιπλέον, η κάμερα περιλαμβάνει έναν προηγμένο αισθητήρα μέτρησης 150Κ RGB+IR με ένα εξειδικευμένο επεξεργαστή DIGIC 6, για ακριβή έκθεση, ανίχνευση θέματος και εντοπισμό.

Πάθος για ταχύτητα
Σχεδιασμένες για άμεση απόκριση, χωρίς καμιά απώλεια λήψης, οι τεχνολογίες ταχύτατης ανάγνωσης της EOS 5D Mark IV και ο επεξεργαστής DIGIC 6+ επιτρέπουν τη λήψη έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σε πλήρη ανάλυση και με πλήρη εντοπισμό AF/AE. Αποτυπώνοντας έως 21 εικόνες RAW ή απεριόριστες εικόνες JPEG σε ταχυφωτογράφηση (burst), είστε πάντοτε έτοιμοι για το επόμενο καρέ. Για περιπτώσεις που απαιτείται διακριτικότητα – όπως σε περιπτώσεις φωτοδημοσιογραφίας ή φωτογράφισης στη φύση – η μηχανή διαθέτει τις καταστάσεις λήψης «Silent Single» και «Silent Continuous» προσφέροντας λήψεις με ελάχιστο θόρυβο.

Πραγματοποιήστε το άλμα στη λήψη βίντεο 4K
Με την Canon EOS 5D Mark IV, η δημιουργία ταινιών 4Κ προσφέρεται σε όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του βίντεο, για να αφηγηθούν αποτελεσματικότερα μια ιστορία. Η εξαιρετικά ευέλικτη μηχανή χρησιμοποιεί DCI 4K (4096 x 2160) σε ρυθμούς 30/25/24 fps και παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής εικόνων JPEG 8,8 MP από βίντεο 4Κ, καθιστώντας την κάμερα ιδανική, για εκείνους που αναζητούν την εύκολη μετάβαση από το βίντεο στις στατικές εικόνες. Η δυνατότητα παροχής υλικού βίντεο υψηλής ποιότητας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική, δεδομένων των υπηρεσιών streaming, που αυξάνουν τις απαιτήσεις για τη λήψη περιεχομένου, με τη χρήση των νεότερων τεχνολογιών. Η EOS 5D Mark IV ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτές, προσφέροντας λήψη βίντεο από DSLR στα 4Κ, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, κατάσταση λήψης time lapse και νέα κατάσταση λήψης βίντεο υψηλού δυναμικού εύρους (HDR movie).

Προηγμένη λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα
Η νέα Canon EOS 5D Mark IV διαθέτει ένα πλήθος νέων και εξελιγμένων χαρακτηριστικών, οι οποίες προήλθαν από τις απαιτήσεις της επαγγελματικής κοινότητας φωτογράφων της Canon, παρέχοντας ασυναγώνιστη ευελιξία και συνδεσιμότητα. Το ενσωματωμένο WiFi επιτρέπει εξ αποστάσεως χειρισμό, καθώς και ασφαλή μεταφορά αρχείων με τα πρωτόκολλα FTPS/FTP, μέσω έξυπνων συσκευών, αξιοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect, ενώ υπάρχει και τεχνολογία NFC, με την οποία εξασφαλίζεται άμεση επικοινωνία με συμβατές συσκευές. Το GPS επισημαίνει τη γεωγραφική θέση κάθε εικόνας στα μεταδεδομένα EXIF με αυτόματες ενημερώσεις ώρας, βοηθώντας έτσι τη διαχείριση των αρχείων. Παράλληλα, και για πρώτη φορά, υποστηρίζονται μεταδεδομένα τύπου IPTC, με πληροφορίες σχετικά με λεπτομέρειες λήψης, οι οποίες ενσωματώνονται αυτομάτως.

Η βελτιωμένη ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, καθιστά την κάμερα ιδανική για τους φωτογράφους που ταξιδεύουν και τους φωτορεπόρτερ που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες.

Νέοι ορίζοντες χάρη στην ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας
Η Canon είναι γνωστή για το μεγαλύτερο σύστημα φακών στον κόσμο. Σήμερα εμπλουτίζει αυτή την εκπληκτική σειρά με ακόμη δύο μοντέλα, το EF 24-105mm f/4L IS II USM και το EF 16-35mm f/2.8L III USM. Ο EF 24-105mm f/4L IS II USM είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος και ανθεκτικός φακός καθημερινής χρήσης που αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για κάθε φωτογράφο, ο οποίος θέλει να πετύχει πεντακάθαρες φωτογραφίες, σε όλο το εύρος του zoom. Το εστιακό μήκος των 24-105mm και το διάφραγμα f/4 είναι ιδανικά για μια ποικιλία θεμάτων και καταστάσεων φωτισμού, ενώ το βελτιωμένο 4-stop IS και το νέου σχεδιασμού βίντεο EDM, παρέχουν αθόρυβη ρύθμιση του διαφράγματος κατά τη βιντεοσκόπηση.
Για όσους θέλουν να καταγράψουν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, η Canon παρουσιάζει, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, τον φακό EF 16-35mm f/2.8L III USM. Ο φακός συνεργάζεται αρμονικά με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, όπως ο αισθητήρας της EOS 5D Mark IV. Ο υψηλής ποιότητας φακός χαρίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε επαγγελματίες και απαιτητικούς ερασιτέχνες. Το ευέλικτο εστιακό μήκος (16-35mm) θα προσελκύσει ιδιαίτερα τους φωτογράφους γάμων, αλλά και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι χρειάζονται να προσεγγίσουν καλά το θέμα τους. Παράλληλα, το γρήγορο και σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/2.8, είναι η αυτονόητη επιλογή για εκείνους που θέλουν να φωτογραφίσουν σε χαμηλό φωτισμό.

Επεκτείνοντας τη λειτουργικότητα της EOS 1DX Mark II
Έχοντας λάβει σοβαρότατα υπόψη τα σχόλια και τις κριτικές των πελατών της, η Canon ανακοινώνει επίσης μια νέα ενημέρωση στο firmware της EOS-1D X Mark II, με την προσθήκη υποστήριξης IPTC και χρωματικού τόνου LCD, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της EOS 5D Mark IV. Η νέα ενημέρωση βελτιώνει παράλληλα τη λειτουργικότητα της δικτύωσης και του GPS της κάμερας.

Βασικά χαρακτηριστικά κάμερας Canon EOS 5D Mark IV:

• Αισθητήρας CMOS ανάλυσης 30,4 megapixels με υψηλή διακύμανση έκθεσης
• Σχεδιασμένη για βέλτιστη λειτουργία χάρη στα καινοτομικά Dual Pixel CMOS AF και Dual Pixel RAW
• Κινηματογραφικής ποιότητας βίντεο 4K με DCI 4K μέχρι 30p
• Σταθερή συνδεσιμότητα χάρη στα ενσωματωμένα WiFi, NFC και GPS

Βασικά χαρακτηριστικά φακού EF 24-105mm f/4L IS II USM:

• Ευέλικτο εύρος zoom 24-105mm
• Σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/4
• Υδατοστεγής κατασκευή σειράς L
• Σταθεροποιητής εικόνας 4-stop
• Προηγμένη κατασκευή οπτικών μερών

Βασικά χαρακτηριστικά φακού EF 16-35mm f/2.8L III USM:

• Ευέλικτο σύνολο ευρυγώνιων εστιακών αποστάσεων
• Κορυφαία ποιότητα εικόνας
• Γρήγορο και σταθερό διάφραγμα f/2.8
• Ανθεκτική κατασκευή σειράς L
• Προηγμένη αυτόματη εστίαση

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.