Αύξηση Ρεκόρ Στη Χρήση Δεδομένων Το Πάσχα Σημείωσε Η Cosmote

Έρευνα Απορρίπτει Τον Συσχετισμό Της Κινητής Τηλεφωνίας Με Τα Προβλήματα Υγείας

Antenna - Cosmote

Η Cosmote ανακοίνωσε πως σημείωσε ρεκόρ στην αύξηση της χρήσης δεδομένων (data) στο δίκτυό της την περίοδο του Πάσχα όπου πολλοί βρίσκονται διακοπές. Σε σχέση με το 2013, η αύξηση έφτασε το 78%, ενώ η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου 4G αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500%! Συνολικά μεταδόθηκαν περισσότερα από 150TB δεδομένων το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών. Ενδεικτικά, η χρήση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι στη Θεσσαλονίκη (+137%), στο Ηράκλειο Κρήτης (+133%), στο Ρέθυμνο (+126%), στην Ορεινή Αρκαδία (+118%), τη Φλώρινα (+117%), στη Λέσβο (+106%) και την Κέρκυρα (+103%). Επίσης τεράστια ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο 4G στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος, η Ορεινή Κορινθία, η Μεσσηνία και το Ναύπλιο.

[showhide type=”pressrelease”]

Αύξηση ρεκόρ, κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε στη χρήση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE την περίοδο των εορτών του Πάσχα, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του κινητού internet για την επικοινωνία.

Αναλυτικότερα, το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα):
• Το κινητό ευρυζωνικό δίκτυο της COSMOTE, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, διαχειρίστηκε όγκο δεδομένων που ξεπέρασε τα 150 TeraBytes, αυξημένο κατά 78% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
• Η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου 4G αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, αλλά και τη συνεχή, ταχύτατη επέκταση του δικτύου 4ης γενιάς της COSMOTE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών. Ενδεικτικά, η χρήση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι στην πόλη της Θεσσαλονίκης (+137%), στο Ηράκλειο Κρήτης (+133%), στο Ρέθυμνο (+126%), στην Ορεινή Αρκαδία (+118%) και τη Φλώρινα (+117%), αλλά και στη Λέσβο (+106%) και την Κέρκυρα (+103%).

Τεράστια ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο 4G στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος, η Ορεινή Κορινθία, η Μεσσηνία και το Ναύπλιο.

Και την περίοδο του Πάσχα, οι καταναλωτές επέλεξαν να επικοινωνήσουν με:
• Το δίκτυο που παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες για mobile internet, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.
• Το δίκτυο με τη μεγαλύτερη κάλυψη. Η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G της COSMOTE ξεπερνάει πανελλαδικά το 99,8% και 98% αντίστοιχα, ενώ η κάλυψη 4G της COSMOTE αγγίζει το 60%, τουλάχιστον υπερδιπλάσια από τον ανταγωνισμό.
• Το μόνο δίκτυο κινητής με φωνή υψηλής ευκρίνειας HD Voice χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
• Την εταιρεία με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα σε δίκτυο και υποδομές κινητής, που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια.

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.