Η Κάμερα Του Jony Ive Πουλήθηκε Για $1,8 Εκατομμύρια

Leica M: Η Κάμερα Των $500,000 Από Τον Jony Ive Για Φιλανθρωπικούς Σκοπούς

Leica M

Πίσω στον Σεπτέμβριο η Leica ανακοίνωσε πως οι Jony Ive και Marc Newson σχεδίαζαν την Leica M για να πουληθεί σε δημοπρασία. Τα λεφτά θα πήγαιναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η τιμή που στόχευαν να πουλήσουν την κάμερα τους ήταν $500,000 – $750,000 όμως τα πράγματα είχαν πολύ καλύτερο τέλος από ότι περίμεναν αρχικά.

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Sotheby’s στη περιοχή Γιορκσάιρ την 23η μέρα του Νοεμβρίου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν όχι $500,000 που ήθελαν, αλλά $1,8 εκατομμύρια! Αυτό σημαίνει περίπου 1.330.000€. Το ποσό θα πάει στον οργανισμό (RED) για την καταπολέμηση του AIDS.

Να θυμήσουμε για μια τελευταία φορά πως η κάμερα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ο Ive μαζί με τον Newson χρειάστηκαν 85 ημέρες και πάνω από 500 μοντέλα για να καταλήξουν στο τελικό προϊόν. Στα χαρακτηριστικά της έχουμε max. f-stop 2.0, focal length 50mm στον φακό LEICA APO-SUMMICRON-M 1:2/50mm ASPH με σταθερό focal length και διάφορα modes για ρύθμιση του διαφράγματος, χειροκίνητη λειτουργία και άλλα.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.