Η Lenovo και η Google συνεργάζονται για το νέο Project Tango

Η Lenovo και η Google συνεργάζονται για το νέο Project Tango

H Lenovo ανακοίνωσε στο Consumer Electronics Show 2016 (CES) τη δημιουργία της πρώτης κινητής συσκευής για καταναλωτές, το Project Tango, σε συνεργασία με τη Google. Διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2016, το καινούργιο smartphone, το οποίο τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon, μετατρέπει την οθόνη σε ένα εικονικό παράθυρο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ψηφιακές πληροφορίες και αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο. Lenovo, Google και Qualcomm Technologies — συνεργάζονται στενά για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από την πλατφόρμα του Project Tango.

Το Project Tango της Google είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα, η όποια χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, εφαρμογή ανίχνευσης και αισθητήρα κίνησης για να δημιουργήσει 3D εμπειρίες επί της οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους μέσω της συσκευής τους. Το εξειδικευμένο υλικό σε συνδυασμό με το λογισμικό επιτρέπουν στη συσκευή να ανταποκρίνεται σε κάθε κίνηση του χρήστη, όπως όταν κάνει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω, η στηρίζεται σε μια πλευρά του σώματός του. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε πεδίο παιχνιδιού ή να δημιουργήσουν ένα μαγικό παράθυρο σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας. Οι Project Tango συσκευές μπορούν να αναγνωρίσουν τοποθεσίες, στις οποίες έχουν βρεθεί ξανά οι χρήστες, όπως το καθιστικό, το γραφείο ή δημόσιοι χώροι. Αντίθετα με το GPS, το Project Tango μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο ή και να βρουν ένα συγκεκριμένο προϊόν στο κατάστημα όπου αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα της συσκευής, οι συσκευές Tango μπορούν να καταγράψουν τις 3D διαστάσεις ενός δωματίου, δίνοντας μετρήσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν όταν ψωνίζετε έπιπλα η διακοσμητικά.

Το Project Tango και οι αναπτυγμένες τεχνολογικές ιδιότητες επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που δε μπορούσαν πριν. Ξεκινώντας σήμερα, στο https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το Project Tango app έχοντας την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση και να παρέχεται η εφαρμογή τους στο επερχόμενο Lenovo smartphone. Η περίοδος υποβολής κλείνει  στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το Project Tango Tablet Development Kit μπορεί να αγοραστεί στο Google Store: https://store.google.com/product/project_tango_tablet_development_kit.

Βρείτε  επίσημες οδηγίες, τις απαιτήσεις εκλεξιμότητας και τα κριτήρια εδώ:  https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator.

«Για να ανοίξουμε νέους δρόμους σήμερα σε υπέρ-ανταγωνιστικές smartphone και tablet βιομηχανίες, πρέπει να αναλάβουμε ρίσκα καινοτομίας – είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κινητή τεχνολογία, λέει ο Chen Xudong, Senior Vice President & President, της Mobile Business Group, Lenovo. “Μαζί με τη Google σπάμε την απομόνωση δουλεύοντας με ταυτόχρονα το κινητό σαν συσκευή και το λογισμικό. Όσον αφορά τη μετατροπή του οράματος μας σε πραγματικότητα, θα δημιουργήσουμε μια ολιστική εμπειρία προϊόντος η οποία θα αιχμαλωτίζει τη φαντασία του σημερινού καταναλωτή».

«Με το Project Tango, τα smartphone μετατρέπονται σε ένα μαγικό παράθυρο μέσα στο φυσικό κόσμο, επιτρέποντας να αντιλαμβάνεται το χώρο και την κίνηση, η οποία πηγαίνει πέρα από μια οθόνη αφής» είπε ο Johnny Lee, Project Tango Lead, της Google. “ Δουλεύοντας με τη Lenovo, θα μπορούμε να φτιάξουμε το Project Tango πιο προσιτό στους χρήστες και οι προγραμματιστές από όλον το κόσμο θα μπορούν να απολαύσουν και να δημιουργήσουν εμπειρίες που συνδυάζουν τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο».

«Η Qualcomm Technologies είναι πολύ ικανοποιημένη που η  Lenovo και η Google θα φέρουν το Project Tango-enabled στο προσκήνιο, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βιώσουν σε εντελώς άλλο επίπεδο τις συνδεδεμένες συσκευές και τις υπηρεσίες βίντεο, εικόνας και γραφικών», είπε ο Seshu Madhavapeddy, Vice President & Product Management, της Qualcomm Technologies.  “Η Qualcomm Technologies διατηρεί μία πλούσια και μακρά ιστορία με τους προγραμματιστές για να εξασφαλίσει ότι όλες οι εμπειρίες, τις οποίες το Project Tango και η Lenovo έχουν βάλει ως στόχο να εκπληρώσουν, θα υποστούν βελτίωση για τον Snapdragon επεξεργαστή.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.