Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Διάδοση Κακόβουλου Λογισμικού Μέσω WiFi Αναφέρουν Οι Βρετανοί

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ανακάλυψε ότι τα σημεία πρόσβασης WiFi μπορεί να αποδειχτούν άκρως επικίνδυνα για την κατάσταση του υπολογιστή, καθώς είναι επιρρεπείς στην διάδοση κακόβουλου λογισμικού.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι εάν το σημείο πρόσβασης ασύρματου δικτύου είναι μολυσμένο από ιό, ο ιός είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί και σε άλλα σημεία, καθώς τα σημεία πρόσβασης WiFi δεν προστατεύονται από λογισμικό anti-virus.

Το αποτέλεσμα αυτό βασίστηκε σε ένα πείραμα όπου επιχείρησαν την εξάπλωση μιας προσομοίωσης του ιού Chameleon στο Μπέλφαστ και το Λονδίνο. Με αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές είδαν ότι ο Chameleon εξαπλώθηκε γοργά, και μάλιστα είχε την δυνατότητα να εντοπίζει τα λιγότερο προστατευμένα σημεία πρόσβασης, αποφεύγοντας έτσι την ανίχνευση του. Έτσι, σε όποια σημεία κατέληγε ο ιός, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητοί υπολογιστές, που δεν είχαν κάποιο πρόγραμμα anti-virus, ο ιός άφηνε τα σημάδια του.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: