Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

MediaTek Helio X30: Το νέο δεκαπύρηνο chip με υποστήριξη Google Daydream

Η MediaTek ανακοίνωσε το νέο chipset MediaTek Helio X30 το οποίο θα αποτελεί την ναυαρχίδα της στα chips για φορητές συσκευές για το 2017.

Το MediaTek Helio X30 κατασκευάζεται με την αρχιτεκτονική 10nm FinFET και για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς τύπους πυρήνων για καλύτερη απόδοση και ενεργειακή διαχείριση ανάλογα με τη διαδικασία που εκτελείται. Μέσα του “κρύβει” δύο πυρήνες ARM Cortex-A73 χρονισμένους στα 2.8GHz για τις απαιτητικές διεργασίες, τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A53 χρονισμένους στα 2.2GHz και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A35 στα 2.0GHz για τις βασικές διεργασίες.

Το chipset υποστηρίζει μνήμη RAM έως 8GB LPDDR4, το πρότυπο αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1 και τη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Daydream που παρουσίασε αυτό το καλοκαίρι η Google. Για να υποστηρίζει το Daydream, δεν επιλέχθηκε μονάδα γραφικών ARM Mali, αλλά μια τετραπύρηνη PowerVR 7XT GPU. Τέλος, το Helio X30 προσφέρει υποστήριξη για αισθητήρες κάμερας έως 40-megapixels για λήψη βίντεο στα 24fps, έως 16-megapixels για λήψη βίντεο στα 60fps και έως 8-megapixels για slow-motion λήψεις στα 120fps.

Οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το MediaTek Helio X30 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2017.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: