Η Microsoft Ξέθαψε Ένα Από Τα Μεγαλύτερα Λάθη Της Atari

Η Microsoft Ξέθαψε Ένα Από Τα Μεγαλύτερα Λάθη Της Atari

Η Atari αναμφισβήτητα κυριαρχούσε στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και η παιχνιδοκονσόλα της, Atari 2600, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην πορεία των μετέπειτα κονσολών. Παρόλα αυτά, τα λάθη της εταιρίας συντέλεσαν στην οικονομική της κατάρρευση και έτσι αποσύρθηκε από τις συγκεκριμένες αγορές. Ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκα της εταιρίας ήταν το παιχνίδι E.T που κυκλοφόρησε το 1982. Το βιντεοπαιχνίδι φυσικά, ήταν βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Steven Spielberg, τις οποίας τα δικαιώματα είχε χρυσοπληρώσει.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι πήγε άπατο και ένα χρόνο αργότερα, μαζί με την αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφερθεί το PacMan στην κονσόλα της, η εταιρία συνάντησε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Φημολογούνταν λοιπόν, ότι η Atari είχε θάψει στην περιοχή Alamogodoro στο Νέο Μεξικό χιλιάδες απούλητα αντίτυπα του παιχνιδιού μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό.

Έτσι η Microsoft, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την πορεία της εταιρίας, αποφάσισε να οργανώσει ανασκαφή στην συγκεκριμένη περιοχή για να επιβεβαιώσει ουσιαστικά αυτές τις φήμες. Η ανασκαφή είχε μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη και την παρακολούθησε πολύς κόσμος, ενώ όσον αφορά τα αποτελέσματα αυτής, πολλά θαμμένα για χρόνια παιχνίδια της Atari ξαναβγήκαν στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ανασκαφή και ένα βίντεο από το παιχνίδι για να δείτε τον λόγο που δεν προτιμήθηκε.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.