Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Πληκτρολόγιο Της Microsoft Που Αναγνωρίζει Τις Κινήσεις Των Χεριών

Η ομάδα Microsoft Research δημιούργησε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο το οποίο αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε εντολές. Για να το πραγματοποιήσει αυτό ενσωμάτωσε στο πληκτρολόγιο αισθητήρες υπέρυθρων ακτίνων οι οποίοι ανιχνεύουν τις κινήσεις των χεριών μας που γίνονται όταν αγγίζουμε το πληκτρολόγιο ή όταν τις πραγματοποιούμε πάνω από αυτό.

Το δοκιμαστικό αυτό πληκτρολόγιο, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, έχει άμεση απόκριση, ακόμα και στις γρήγορες κινήσεις-εντολές, ενώ ο αλγόριθμος του πληκτρολογίου μπορεί να αναγνωρίσει στατικές και δυναμικές χειρονομίες. Οι εντολές που μπορείς να δώσεις από το πληκτρολόγιο είναι, προς το παρών, τα swiping up, down, left και right, περιήγηση σε ιστοσελίδες, μεγέθυνση φωτογραφιών, ενώ χρησιμοποιείται όπως βλέπουμε και ως μέσο χειρισμού ενός παιχνιδιού του υπολογιστή.

Το πληκτρολόγιο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και έτσι δεν γνωρίζουμε το πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Αποτελεί πάντως μια ενδιαφέρον κίνηση από την Microsoft που αποσκοπεί να προσθέσει παραπάνω ιδιότητες στο πληκτρολόγιο προς όφελος του χρήστη.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: