Η Nikon Ανακοίνωσε Την AW1, Η Πρώτη Αδιάβροχη Και Ανθεκτική Κάμερα Με Εναλλάξιμους Φακούς

Η Nikon Ανακοίνωσε Την AW1, Η Πρώτη Αδιάβροχη Και Ανθεκτική Κάμερα Με Εναλλάξιμους Φακούς

Nikon AW1

Η Nikon ανακοίνωσε ένα ακόμα μοντέλο στη σειρά 1 compact φωτογραφικών μηχανών. Η Nikon AW1 είναι η πρώτη στο κόσμο αδιάβροχη, ανθεκτική σε πτώσεις, σκόνη και παγωνιά κάμερα με εναλλάξιμους φακούς!

Αν και υπάρχουν διάφορες κάμερες στην αγοράς ‘παντός καιρού’, αυτό είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει πλήρη στεγανοποίηση μέχρι 15 μέτρα, απορροφά τους κραδασμούς από ύψος δύο μέτρων, αντέχει στο κρύο έως -10 βαθμούς Κελσίου και καταπολεμάει τη σκόνη εντελώς.

Στο εσωτερικό, η AW1 διαθέτει ένα κανονικό 1-ίντσας αισθητήρα CMOS με 14,2 εκατομμύρια pixels. Έχει επίσης τον επεξεργαστή EXPEED 3A και άλλα ‘στάνταρ’ χαρακτηριστικά των Nikon 1, όπως 15fps συνεχής αυτόματη εστίαση, Motion Snapshot και εγγραφή full HD βίντεο.

Κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά της Nikon AW1 περιλαμβάνουν μια ηλεκτρονική πυξίδα, GPS και GLONASS, ένα διπλό υψόμετρο / βυθόμετρο και ένα εικονικό ορίζοντα. Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή λειτουργία λήψης για κάτω από το νερό.

Η κάμερα αυτή υποστηρίζει όλους τους φακούς της σειράς, ωστόσο αυτοί δεν είναι αδιάβροχοι. Έτσι η Nikon ετοίμασε δύο νέους. Τον 11-27.5mm kit zoom και τον 10mm f/2.8 prime lens. Και οι δύο έχουν ένα επιπρόσθετο γυαλί μπροστά και ενισχυμένη προστασία από καουτσούκ για προστασία από το νερό και τη σκόνη. Ένα υποβρύχιο φλας θα είναι επίσης διαθέσιμο από του χρόνου.

Η τιμή της Nikon 1 AW1 είναι £749.99 (δηλαδή περίπου 1,209$ ή 899€) με τον φακό 11-27.5mm ή £949 (περίπου 1,530$ ή 1,130€) με φακούς 11-27.5mm και 10mm. Η τιμή του 10mm f/2.8 φακού ξεχωριστά είναι £299.99, σχεδόν 359€. Η κυκλοφορία της κάμερας θα γίνει αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.