Η Nintendo Ανακοίνωσε Την Ανάπτυξη Παιχνιδιών Για Φορητές Συσκευές Και Νέα Κονσόλα Για Το 2016

Η Nintendo Ανακοίνωσε Την Ανάπτυξη Παιχνιδιών Για Φορητές Συσκευές Και Νέα Κονσόλα Για Το 2016

Η Nintendo πήρε μια ιστορική απόφαση και ανακοίνωσε την ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphones και tablets. Μπορεί στο παρελθόν να είχε διαψεύσει τις πληροφορίες που αφορούσαν το συγκεκριμένο γεγονός, ωστόσο η ραγδαία εξάπλωση των έξυπνων φορητών συσκευών και οι -ομολογουμένως- όχι εντυπωσιακές πωλήσεις της που έδιναν πάτημα στους επενδυτές να κατηγορούν την ηγεσία της εταιρίας, την ανάγκασαν να σκεφτεί αλλιώς και να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Στην ανακοίνωση της λοιπόν αναφέρει ότι για την επίτευξη του στόχου θα συνεργαστεί με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού DeNA, για να δημιουργήσουν νέους τίτλους παιχνιδιών, αποκλειστικά για φορητές συσκευές. Η κυκλοφορία των πρώτων παιχνιδιών αναμένεται μέσα στον χρόνο, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει το κατέβασμα και την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε διάφορες πλατφόρμες.

Η συνεργασία αυτή προμηνύει εντυπωσιακά αποτελέσματα, κάτι που οι αγορές κατάλαβαν από νωρίς, με αποτέλεσμα η μετοχή της Nintendo στο χρηματιστήριο του Τόκιο να εκτοξευθεί σημειώνοντας τεράστια άνοδο που άγγιξε το 30% και τελικώς έκλεισε με αύξηση κοντά στο 28%! Η αλλαγή σελίδας της εταιρία έφερε από τώρα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, ισχυροποιώντας την θέση της στην αγορά και αναδεικνύοντας την πρωταγωνιστή στον χώρο του mobile gaming.

Τέλος, ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι το Wii U σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας, αφού ήδη βρίσκεται στα σκαριά μια νέα κονσόλα με την κωδική ονομασία Nintendo NX. Δυστυχώς απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο είναι πιθανόν η νέα συσκευή να έχει άμεση σχέση με την online συνδρομητική πλατφόρμα που ετοιμάζει σε συνεργασία με τη DeNA. Κλείνοντας, ανέφερε ότι νέες πληροφορίες περί αυτού θα έχουμε μέσα στο 2016.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.