Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Pokemon GO: Η Nintendo έχασε δισεκατομμύρια μετά την “μεγάλη αποκάλυψη”

Το Pokemon GO είναι μια πρωτοφανής επιτυχία, όμως η Nintendo πρόσφατα παραδέχτηκε ότι δεν θα έχει άμεσα κέρδη από το επαυξημένης πραγματικότητας παιχνίδι, προκαλώντας την απώλεια $6.7 δισεκατομμυρίων από την αξίας της στην αγορά. Η αξία της Nintendo ανέβηκε στα $7.5 δισεκατομμύρια στις 11 Ιουλίου, όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Από το λανσάρισμά του, το Pokemon GO έχει προσθέσει $12 δισεκατομμύρια στην αξία της Nintendo.

Η Nintendo έστειλε μια επιστολή στους επενδυτές της στις 22 Ιουλίου ενημερώνοντας τους σχετικά με την συμμετοχή της εταιρίας στην ανάπτυξη του Pokemon GO: δεν ανέπτυσσε και δεν κυκλοφόρησε αυτή το παιχνίδι. Αντιθέτως, η Nintendo έχει μερίδιο 32% στην The Pokemon Company, την εταιρία που πουλάει και δίνει άδειες για το franchise των Pokemon σε τρίτες εταιρίες. Η The Pokemon Company θα λάβει χρήματα για τις άδειες από την Niantic, την εταιρία που αναπτύσσει και προσφέρει το παιχνίδι, επομένως η Nintendo θα λάβει μόνο ένα μέρος από αυτά τα έσοδα.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, την πρώτη μέρα στο χρηματιστήριο μετά την αποστολή της επιστολής, η αξία της μετοχής της Nintendo έπεσε κατά 18%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στις μετοχές της εταιρίας το 1990, αναφέρει το Bloomberg.

Πολλοί έχουν συνδέσει τα Pokemon με την Nintendo επειδή η εταιρία κυκλοφορούσε τα παιχνίδια από την δεκαετία του 1990 και κατέχει ένα μέρος της The Pokemon Company. Ωστόσο, η Nintendo δεν είχε κανέναν ρόλο στην ανάπτυξη του Pokemon GO. Η Nintendo και η Google επένδυσαν $30 εκατομμύρια στην Niantic όταν αυτή δούλευε στο παιχνίδι.

Η Nintendo θα παράγει και θα διανέμει το αξεσουάρ Pokemon Go Plus, ένα πλαστικό wearable που συνδέεται με το smartphone μέσω Bluetooth, και μετά δονείται και ανάβει ένα φως όταν οι παίχτες βρίσκονται σε PokeStops ή όταν συναντούν Pokemon. Αυτό κοστίζει $35.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: