Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

5G Δίκτυο Ετοιμάζει Η Nokia Στη Φιλανδία

Κεραία

Η Nokia ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2015 θα ξεκινήσει την λειτουργία ενός δοκιμαστικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας, τεχνολογίας 5G. Αν και πολλοί bloggers το μεταδίδουν λάθος, η Nokia ποτέ δεν πουλήθηκε – αυτή πούλησε το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της στη Microsoft. Σαν εταιρία στη Φιλανδία υπάρχει ακόμα, κατέχει τους χάρτες Here και ασχολείται με το Android και τα δίκτυα. Όπως παλιά.

Το δοκιμαστικό 5G δίκτυο θα κατασκευαστεί στη πόλη Όουλου της Φινλανδίας και θα προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με τα δίκτυα τα οποία έχουμε τώρα. Η χωρητικότητα των συνδρομητών αναμένεται να είναι 1,000 φορές μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα οι ταχύτητες θα αυξηθούν δραματικά. Γενικά οι ταχύτητες θα γίνουν 10 με 100 φορές πιο γρήγορες σε σύγκριση με αυτές που προσφέρει αυτή τη στιγμή το 4G LTE. Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητες έως 500 Mbps.

Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, η Nokia θα μοιραστεί τα APIs της με άλλες, αντίπαλες, εταιρίες έτσι ώστε να βοηθήσουν όλοι μαζί στην ανάπτυξη των δικτύων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως στο μέλλον θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις εταιρίες για να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Πηγή: YLE

Μοιράσου το με τους φίλους σου: