Η Lumix GM1 Είναι Η Μικρότερη Micro Four Thirds Κάμερα Μέχρι Τώρα

Η Lumix GM1 Είναι Η Μικρότερη Micro Four Thirds Κάμερα Μέχρι Τώρα

Panasonic Lumix GM1

Η Panasonic ανακοίνωσε την Lumix GM1, μια πραγματικά μικρή mirrorless κάμερα. Παρά τον 16-megapixel Micro Four Thirds αισθητήρα της, η GM1 έχει διαστάσεις 98,5 x 54,9 x 30,4 χιλιοστά.

Για το μικρότερο σώμα, η Panasonic παρήγαγε τον νέο φακό 12-32mm f/3.5-5.6. Στα χαρακτηριστικά βρίσκουμε 3-ιντσών 1.04 million dot LCD οθόνη αφής, ενσωματωμένο φλας, πλήκτρα για διάφορα mode και πλήκτρα για αλλαγή της εστίασης. Wi-Fi είναι επίσης διαθέσιμο για κοινοποίηση των φωτογραφιών σε Twitter, Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Στην GM1 δεν υπάρχει ενσωματωμένο EVF ή hotshoe για την προσθήκη αξεσουάρ για αυτό οι φωτογράφοι δεν θα την προτιμήσουν. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου που φτάνει τα 1/16,000.

Η Panasonic έχει πλέον πέντε διαφορετικές παραλλαγές στη G σειρά compact φωτογραφικών μηχανών της, τις G, GF, GX, GH και τώρα GM. Οι GM απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους ή όσους θέλουν καθαρές λήψεις χωρίς να ενδιαφέρονται για ‘επιπρόσθετα’ πράγματα, όπως να τοποθετήσουν ένα αξεσουάρ.

Η GM1 θα πωλείται για $749.99 μαζί με το φακό 12-32mm kit lens. Δεν γνωρίζουμε όμως πότε θα κυκλοφορήσει. Σε αυτά τα λεφτά επίσης θα μπορείς να βρεις και τη νέα DSLR Nikon D5300 με Wi-Fi.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.