Ενημέρωση Στο PlayStation 4 Φέρνει Τους Παίκτες Πιο Κοντά Από Ποτέ

Τα Τηλεχειριστήρια Του PS4 θα Κυκλοφορήσουν Σε Κόκκινο Και Μπλε

Η Sony Computer Entertainment Europe Ltd. (SCEE) ανακοίνωσε σήμερα τις λεπτομέρειες για την επερχόμενη Ενημέρωση Λογισμικού Συστήματος Έκδοση 3.0 (με κωδικό όνομα «Kenshin»), για το PlayStation 4 (PS4™), που θα φέρει τους παίκτες πιο κοντά από ποτέ με πολλούς τρόπους.

Η ενημέρωση θα παρουσιάσει μια σειρά νέων λειτουργιών και βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων τρόπων σύνδεσης και εμπλουτισμού της εμπειρίας του χρήστη, τόσο εντός όσο και εκτός του συστήματος PS4. Οι βασικές λειτουργίες της ενημέρωσης προσφέρουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στην κοινότητα και νέους τρόπους παιχνιδιού όπως οι «Κοινότητες στο PS4», οι οποίες θα επιτρέπουν σε όλους να δημιουργούν, να ανακαλύπτουν και να εγγράφονται στις σελίδες κοινότητας βάσει προφίλ. Κάθε προφίλ κοινότητας, το οποίο ορίζεται από τον ιδιοκτήτη και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένο θέμα ή τίτλο παιχνιδιού, θα περιλαμβάνει:

  • Έναν Τοίχο Κοινότητας (Community Wall) που μπορούν να βλέπουν τα μέλη. Ο χώρος αυτός θα λειτουργεί ως πίνακας ανακοινώσεων και θα χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές επιτρέποντας τη διεξαγωγή γενικών συζητήσεων.
  • Την περιοχή Η Κοινότητα Τώρα Παίζει (Community Now Playing), στην οποία μπορεί κάποιος να ανακαλύψει και να ενταχθεί σε ομάδες.
  • Μια Σελίδα Μελών Κοινότητας (Community Members Page), στην οποία περιλαμβάνεται η λίστα με όλα τα μέλη της κοινότητας.

Με την Ενημέρωση Λογισμικού Συστήματος Έκδοση 3.00 το παιχνίδι στο PS4 γίνεται ακόμη πιο κοινωνικό λόγω της προσθήκης δύο νέων συνεργασιών της λειτουργίας SHARE, με δύο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Πρώτον, οι παίκτες θα μπορούν να κοινοποιούν βίντεο 10 δευτερολέπτων απευθείας στο Twitter μέσω του πλήκτρου «Share» του ασύρματου χειριστηρίου DualShock™4 (DS4), ενώ όλες οι αναρτήσεις βίντεο του Twitter θα εμφανίζονται ταυτόχρονα και αυτόματα σε όλες τις ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενότητας «What’s New». Δεύτερον, η ενημέρωση αυτή θα εισάγει τη λειτουργία YouTube Live, με τη ζωντανή αναμετάδοση υψηλής ποιότητας βίντεο (Live video streaming), διαθέσιμη σε όλους τους παίκτες, σε όλα τα παιχνίδια.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη της Ενημέρωσης Λογισμικού Συστήματος Έκδοση 3.00 είναι και η εισαγωγή της λειτουργίας «Events» που καθιστά ευκολότερη από ποτέ τη συμμετοχή και παρακολούθηση διοργανώσεων παιχνιδιών από άλλους παίκτες. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους παίκτες να ανακαλύπτουν, να εγγράφονται, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν διοργανώσεις παιχνιδιών , ενώ η πρόσβαση στις διοργανώσεις γίνεται εύκολα από τις επιλογές «My Events» και «Featured Events». Οι παίκτες θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις ώρες έναρξης τόσο στο PS4 όσο και στο PlayStation®App, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να κοινοποιούν απευθείας τις διοργανώσεις σε Facebook ή Twitter πατώντας το πλήκτρο «SHARE» στο χειριστήριο τους DS4.

Η εμπειρία αναμετάδοσης βίντεο ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη της δυνατότητας Request to Watch Gameplay. Η ενημέρωση αυτή δίνει στους παίκτες την δυνατότητα να ζητήσουν άδεια παρακολούθησης ενός φίλου που παίζει όταν εμφανίζεται η ένδειξη «Now Playing». Μετά από την αίτηση παρακολούθησης, ο φίλος μπορεί να απαντήσει και να συνδεθεί μαζί σας ή να ξεκινήσει μια συνεδρία Share Play.

Στην εφαρμογή Friends του PS4 θα προστεθεί το φίλτρο Favourite Groups. Οι παίκτες θα μπορούν να χαρακτηρίσουν μια νέα ή υπάρχουσα ομάδα ως αγαπημένη, ώστε να μπορούν εύκολα να βλέπουν αν είναι συνδεδεμένη και να ξεκινήσουν άμεσα μια συνεδρία παιχνιδιού. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν και να μπουν σε πολλές διαφορετικές ομάδες, να αλλάξουν το όνομα μιας ομάδας ή τη συνοδευτική εικόνα αλλά και να ανταλλάξουν μηνύματα έχοντας στη διάθεση τους μια μεγάλη ποικιλία από εικονίδια εκφράσεων, τα γνωστά σε όλους, Stickers.

Πλέον, ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος στο “cloud” για τους συνδρομητές PlayStation Plus αυξάνεται από το 1GB στα 10GB.

Η Ενημέρωση Λογισμικού Συστήματος Έκδοση 3.00 φέρνει βελτιώσεις και στην ενότητα Live from PlayStation όπου θα αναρτάται το πιο δημοφιλές περιεχόμενο της κοινότητας, σε περίοπτη θέση ώστε να το βλέπουν όλοι. Οι παίκτες θα μπορούν να βλέπουν τις πιο διάσημες αναμεταδόσεις βίντεο και εικόνων παιχνιδιού (screenshots) που κοινοποιούνται από το PS4. Η δημοτικότητα θα βασίζεται στον αριθμό προβολών από τους άλλους παίκτες.

Στις άλλες βασικές λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται μια ανανέωση στον τομέα Whats New που επιτρέπει την ενασχόληση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και δυνατότητα ζωντανού σχολιασμού στις δραστηριότητες άλλων παικτών.

Η Ενημέρωση Λογισμικού Συστήματος Έκδοση 3.00 για το PS4 βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε το http://blog.eu.playstation.com/2015/09/01/find-out-what-new-features-are-coming-in-ps4-system-software-3-00/

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.