Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Ralph Baer: Ο «Πατέρας Των Βιντεοπαιχνιδιών» Απεβίωσε

R.I.P. Ralph

Ralph Baer

Σε ηλικία 92 ετών, ο Ralph Baer έφυγε από τη ζωή κάνοντας τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών φτωχότερη. Ο Ραλφ ήταν Γερμανο-Αμερικανός εφευρέτης και μηχανικός ο οποίος θεωρείται «ο πατέρας των βιντεοπαιχνιδιών» επειδή έφερε στον κόσμο τη πρώτη παιχνιδοκονσόλα, με όνομα Magnavox Odyssey. Όσο ζούσε, ο Ραλφ πατένταρε διάφορες εφευρέσεις του οι οποίες έχουν βοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της κερδοφόρας βιομηχανίας.

Το Magnavox Odyssey (γνωστό και ως Brown Box) δεν είναι το μόνο προϊόν του Baer. Δημιούργησε επίσης το πρώτο περιφερειακό για κονσόλες, ένα ‘όπλο’ για τα παιχνίδια σκοποβολής, καθώς επίσης και το διάσημο παιχνίδι μνήμης Simon. Μάλιστα το Simon βγήκε στην αγορά το 1978 και ακόμα πωλείται από την Hasbro!

Ο Ραλφ καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του έπαιρνε επαίνους για τα δημιουργήματά του. Το 2006 έλαβε ένα από τα σπουδαιότερα, το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, George W. Bush. Το 2008 έλαβε το βραβείο Game Developers Choice Pioneer.


Μοιράσου το με τους φίλους σου: