Απεβίωσε ο Ray Tomlinson, ο δημιουργός του email

Απεβίωσε ο Ray Tomlinson, ο δημιουργός του email

Σε ηλικία 74 χρονών, ο δημιουργός του email Ray Tomlinson έφυγε από τη ζωή εξαιτίας καρδιακής προσβολής, το περασμένο Σάββατο. Παρότι πολλοί δεν τον γνωρίζουν, σχεδόν κάθε χρήστης του Διαδικτύου έχει από μία τουλάχιστον διεύθυνση email και το δημιούργημά του έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του Διαδικτύου. Πλέον η ανταλλαγή email είναι ένας από τους διασημότερους τρόπους επικοινωνίας.

Ο Tomlinson έστειλε το πρώτο email στον κόσμο όταν εργαζόταν στην εταιρεία BBN (Bolt, Beranek and Newman) στη Βοστόνη. Η BBN έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET), της πρώιμης έκδοσης του Internet. Το ARPANET ήταν από τα πρώτα δίκτυα που αντάλλαζαν πακέτα και το πρώτο που χρησιμοποιούσε τη σουίτα πρωτοκόλλων TCP/IP – αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί το Internet όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω υπολογιστών ήταν εφικτή πριν ο Tomlinson δημιουργήσει το email, αλλά ο Tomlinson ήταν αυτός που επέκτεινε τη λειτουργία του προγράμματος SNDMSG επιτρέποντας στους χρήστες υπολογιστών που βρίσκονται στο δίκτυο ARPANET να στείλουν μήνυμα σε άλλους. Μάλιστα ήταν αυτός που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ‘παπάκι’ (@) για να γνωρίζει το πρόγραμμα σε ποιον υπολογιστή πρέπει να στείλει το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο email περιείχε απλά τυχαία κομμάτια κειμένου όμως χάθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.