Samsung NX1, Νέα Compact Mirroless Κάμερα Με Αισθητήρα 28MP

Samsung NX1, Νέα Compact Mirroless Κάμερα Με Αισθητήρα 28MP

Samsung NX1 hands-on

Η Samsung ανακοίνωσε για την έκθεση Photokina 2014 την Samsung NX1, μια mirrorless κάμερα με compact σώμα.

Η Samsung NX1 διαθέτει αισθητήρα 28MP APS-C BSI CMOS, ISO 100-25600 (επέκταση έως το 51200), επεξεργαστή εικόνας DRIMe V Image ο οποίος περιορίζει το θόρυβο και προσφέρει πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων, ταχύτητα AF λήψης στα 15FPS, σύστημα αυτόματης εστίασης 205 σημείων και σύστημα αυτόματης εστίασης με ταχύτητα μόλις 0,055 δευτερόλεπτα. Η κάμερα μπορεί επίσης να βιντεοσκοπήσει με Ultra HD ανάλυση (4K) χωρίς να χρειάζεται κάποιο επιπλέον εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα, στη κάμερα βρίσκουμε ενσωματωμένο φλας, ηλεκτρονικό OLED viewfinder με 2.36 εκατομμύρια dots, WiFi, NFC, Bluetooth 3.0, αναδιπλούμενη οθόνη Super AMOLED διαγωνίου 3 ιντσών και αντοχή στο νερό. Το βάρος του σώματος ανέρχεται στα 550 γραμμάρια. Η Samsung θα κυκλοφορήσει το δημιούργημά της μέσα Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή 1.499 δολάρια μόνο για το σώμα.[showhide type=”pressrelease”]

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής ΝΧ1, που συνδυάζει πρωτοπόρο σχεδιασμό, κορυφαία τεχνολογία και την καινοτόμα τεχνογνωσία της Samsung στη δημιουργία μίας εκπληκτικά γρήγορης compact mirrorless φωτογραφικής μηχανής. Η NX1 προσφέρει μοναδική ποιότητα εικόνας και ευκολία στη χρήση, θέτοντας νέα standards για τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

Διαθέτοντας την απίστευτη ταχύτητα διαρκούς AF λήψης 15FPS, το σύστημα Auto Focus (AF) με 205 σημεία ανίχνευσης φάσης AF και αισθητήρα 28MP APS-C BSI CMOS για εκπληκτική ποιότητα εικόνας, οι επιδόσεις της θα προκαλέσουν ακόμα και τους πιο κλασικούς φωτογράφους να ξανασκεφθούν την έννοια της επαγγελματικής φωτογραφίας.

Ασύγκριτη ταχύτητα και ακρίβεια

Ο γρήγορος επεξεργαστής της NX1, DRIMe V Image, προσφέρει εκπληκτική αναπαραγωγή χρωμάτων και περιορίζει το «θόρυβο», αξιοποιώντας όσα χρειάζονται οι επαγγελματίες φωτογράφοι για τη γρήγορη λήψη φωτογραφιών. Η τεχνολογία αιχμής υποστηρίζει, επίσης, τη λήψη 4K UHD βίντεο χωρίς τη χρήση επιπρόσθετου εξοπλισμού, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα κινηματογράφησης ρεαλιστικών βίντεο με ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια.

Με το νέο σύστημα της Samsung NX AF (Auto Focus) System III με 205 σημεία ανίχνευσης φάσης AF, η NX1 επαναπροσδιορίζει τα όρια της φωτογραφίας με την ταχύτητά της, την ευελιξία της και την ικανότητα εστίασης που διαθέτει. Επειδή πολλά στιγμιότυπα περνάνε πολύ γρήγορα, με την ταχύτητα auto focus 0,055 δευτερολέπτων της NX1 μπορείτε πλέον να απαθανατίσετε αυτές τις στιγμές, ώστε να τις θυμάστε με απόλυτη λεπτομέρεια στο μέλλον. Επιπλέον, η δυνατότητα συνεχών λήψεων 15FPS προσφέρει στους χρήστες της ΝΧ1 τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν σκηνές δράσης.

Με το ευρύ σύστημα εντοπισμού, η ΝΧ1 μπορεί να εντοπίσει ένα αντικείμενο σχεδόν οπουδήποτε στο κάδρο, ανεξάρτητα από τη θέση του. Οι φωτογράφοι μπορούν να απαθανατίσουν ακόμα και στιγμιότυπα με ελάχιστη διάρκεια, καθώς μπορούν απλώς να εστιάσουν και να τραβήξουν τη φωτογραφία απευθείας, προσφέροντας δυνατότητα για εκπληκτικές ταχύτητες και ευελιξία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ιδιαίτερη αξία για όσους λατρεύουν τη λήψη βίντεο, μιας και η ΝΧ1 υποστηρίζει τη χρήση του Phase AF κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο, ώστε να υπάρχει σταθερότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα μία έξυπνη λειτουργία της ΝΧ1 είναι το νέο Samsung Auto Shot (SAS) το οποίο ουσιαστικά τραβάει αυτόματα τη φωτογραφία, ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Χάρη στον ολοκαίνουριο επεξεργαστή DRIMe V, οι προηγμένοι αλγόριθμοι hardware μπορούν να αναγνωρίσουν τη γρήγορη κίνηση, εξισώνοντας την καθυστέρηση ανταπόκρισης του κλείστρου σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα και με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου και αποθήκευσης, είναι δύσκολο να απαθανατίσεις τη δράση (όπως τη στιγμή που ο παίκτης του baseball χτυπάει τη μπάλα). Με το SAS υπολογίζεται σωστά η κατάλληλη στιγμή για τη λήψη της καλύτερης φωτογραφίας.

Η ΝΧ1 χρησιμοποιεί, επίσης, το νέο αισθητήρα της Samsung 28MP APS-C CMOS, που διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό Back Side Illumination (BSI). Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς CMOS αισθητήρες, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός περιορίζει αποτελεσματικά το «θόρυβο», διατηρώντας το διάστημα μεταξύ του φακού και των αισθητήρων καθαρό, ώστε να πέφτει περισσότερο φως σε κάθε pixel. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες της ΝΧ1 δεν χρειάζεται να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Η ΝΧ1 εγγυάται υψηλή ποιότητα εικόνας και εντυπωσιακά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το θέμα ή τις συνθήκες φωτογράφισης.

Η ΝΧ1 διαθέτει το ISO 100-25600 και την επέκταση του ISO μέχρι το 51200. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΧ1 διατηρεί τις λεπτομέρειες, χωρίς να απαλύνει το τελικό αποτέλεσμα, όπως γίνεται συνήθως με άλλες παγκόσμιες τεχνολογίες μείωσης «θορύβου».

Επιπλέον η ενσωματωμένη HEVC Codec (H.265), η πιο εξελιγμένη τεχνολογία συμπίεσης που υπάρχει, προσφέρει πιο αποτελεσματική αποθήκευση βίντεο υψηλής ποιότητας μέχρι και στο μισό του μεγέθους και του ρυθμού bit του Η.264 βίντεο, χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα. Όλα τα αρχεία αποθηκεύονται εύκολα στην κάρτα SD χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση συσκευής καταγραφής 4Κ. Οι απαιτήσεις για μοντάζ έχουν επίσης ληφθεί υπόψη, με την ενσωμάτωση λογισμικού μετατροπής για την επεξεργασία των 4Κ βίντεο.

Η υψηλής αντοχής κατασκευή της ΝΧ1 από μαγνήσιο προσφέρει σταθερή και στιβαρή αίσθηση, στην οποία είναι συνηθισμένοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι. Ο εργονομικός σχεδιασμός της ΝΧ1 προσφέρει άνετο κράτημα, με ειδικά σχεδιασμένο πιάσιμο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν σταθερή τη συσκευή, όσο φωτογραφίζουν. Όσοι αναζητούν περισσότερες επιλογές φωτογράφισης μπορούν να εκμεταλλευτούν το ειδικά σχεδιασμένο αξεσουάρ, Vertical Grip (πωλείται ξεχωριστά), για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και πιο εύκολη φωτογράφιση.

Η ΝΧ1 είναι ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό, διαθέτοντας λαστιχένια στεγανοποίηση, καθώς και ραφές για την προστασία των κουμπιών. Αυτός ο ανθεκτικός σχεδιασμός βοηθά τους φωτογράφους που χρησιμοποιούν την ΝΧ1 να αποτυπώσουν εντυπωσιακές στιγμές, ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών συνθηκών.

Επίσης διαθέτει το Electronic Viewfinder (EVF), μια οθόνη XGA OLED με 2.36 εκατομμύρια dots, παρέχοντας στους χρήστες εντυπωσιακά αληθοφανείς εμπειρίες. Ενισχύοντας το EVF, ο επεξεργαστής εικόνων DRIMe V της ΝΧ1 μειώνει τις καθυστερήσεις σε μόλις 0,005 δευτερόλεπτα, αντανακλώντας τη φωτογραφούμενη σκηνή σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις.

Η οθόνη 3.0 ιντσών FVGA Super AMOLED με λειτουργίες αφής έχει λαμπερό φωτισμό και φυσικά χρώματα. Ως η μόνη compact mirrorless φωτογραφική μηχανή που διαθέτει πάνελ LCD, το UI της ΝΧ1 αποτυπώνει ξεκάθαρα μια σειρά από ρυθμίσεις, όπως την κατάσταση του WB, του δίσκου και της μπαταρίας, κάνοντας πολύ πιο εύκολη και γρήγορη τη διαχείριση της φωτογραφικής μηχανής.

Εξελιγμένη συνδεσιμότητα

Εξοπλισμένη με λειτουργία Wi-Fi, η NX1 έχει την ταχύτερη και πιο εξελιγμένη συνδεσιμότητα που είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες ανάλυσης 4Κ σε UHD τηλεοράσεις, μέσω ασύρματου streaming. Με την εξαιρετική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν αποστολή μεγάλων σε μέγεθος εικόνων και Full HD αρχείων βίντεο, γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση. Η ΝΧ1 είναι, επίσης, η πρώτη στον κόσμο compact mirrorless φωτογραφική μηχανή με Bluetooth, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες θα είναι πάντα συνδεδεμένοι με smartphones και tablets, για εύκολο pairing και ταχύτερο χρόνο μεταφοράς.

Λανσάροντας τον καινούριο φακό ΝΧ

Η επέκταση της σειράς ΝΧ φακών είναι ο νέος φακός 50-150mm 2.8 S ED OIS, τελευταίας τεχνολογίας που ταιριάζει απόλυτα με την ΝΧ1. Με το εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα F2.8 και το εστιακό εύρος 77-231mm, ο πολλαπλών χρήσεων φακός της σειράς S είναι ιδανικός για πλήθος είδους φωτογραφιών, από αθλητικά γεγονότα και φωτογραφίσεις άγρια ζώων μέχρι πορτραίτα. Τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν το σύστημα Advanced Multi-Axis Optical Image Stabilization (OIS) με έως και 4,5 stops (σε μεσαία κλίμακα, σύμφωνα με το χαρακτηριστικό CIPA), το Ultra Precise Stepping Motor της Samsung (UPSM), καθώς και ανθεκτικότητα σε σκόνη και νερό, με το σύστημα Samsung Hyper Shield (SHS).

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.