Έρευνα SAP-EIU: Η Χρήση Του Cloud Ενισχύει Τη Συνεργασία Στο Χώρο Εργασίας

Έρευνα SAP-EIU: Η Χρήση Του Cloud Ενισχύει Τη Συνεργασία Στο Χώρο Εργασίας

H SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τα άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας που υλοποιήθηκε από το Intelligence Unit του περιοδικού Economist (EIU) με τίτλο “The collaborative cloud”. Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα ανέλυσε έξι εταιρείες διαφόρων μεγεθών, οι οποίες είχαν εφαρμόσει λύσεις cloud ειδικά σχεδιασμένες για να διευκολύνουν την καλή συνεργασία στο χώρο εργασίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν μια νέα οπτική  για το πώς η τεχνολογία cloud μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να τονώσει την καινοτομία και την ανάπτυξη. Επιπλέον, η εν λόγω έρευνα αναδεικνύει διάφορες βέλτιστες πρακτικές οι οποίες δυνητικά μπορούν να βοηθήσουν και άλλες εταιρείες «στο ταξίδι» τους προς την υιοθέτηση του cloud.
Το σημείο καμπής για την αλλαγή

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν πως πολλές εταιρείες αναμένεται να φτάσουν σε «σημείο καμπής», εκεί όπου τα ήδη υπάρχοντα συστήματα επιβραδύνουν τη διαδικασία αναζήτησης δεδομένων, λόγω της αλληλοεπικάλυψης εργασιών που απαιτείται, της διασποράς της γνώσης και της «φραγής» των διεταιρικών πρωτοβουλιών. Οι εταιρείες πλέον επιλέγουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να μετακινηθούν στο cloud, επιλέγοντας νέες ολοκληρωμένες λύσεις, ικανές να προωθήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη, προσφέροντας στην επιχείρηση ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των επιχειρήσεων

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα των απροσδόκητων αποτελεσμάτων που παρουσίασαν οι επιχειρήσεις:

·    Διευρυμένη χρήση της γνώσης – Οι χρήστες του Cloud, είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες που παραδοσιακά ήταν αποθηκευμένες σε απομακρυσμένα ή διαφορετικά τμήματα της επιχείρησης. Η χρήση του Cloud απεδείχθη ότι διευκόλυνε την ανταλλαγή γνώσης και βελτίωνε την συνεργασία, εξυπηρετώντας την εξέλιξη της «διανοητικής παραγωγής» της επιχείρησης.

·    Πλατφόρμα καινοτομίας –Οι εταιρείες παρουσίασαν βελτίωση στον τομέα της καινοτομίας, καθώς με το Cloud οι χρήστες αξιοποιούν φρέσκιες ιδέες, τις ιεραρχούν και τις καθιστούν εύκολα προσβάσιμες και εφαρμόσιμες.

·    Ευρεία διείσδυση πληροφοριών – Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα επισήμαναν ότι διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα των πληροφοριών, τις βοήθησε να εξοικονομήσουν κόστος και χρόνο, επιτυγχάνοντας, μεταξύ άλλων, μικρότερους χρόνους αποστολής, περισσότερο προηγμένους κύκλους τιμολόγησης και ελαχιστοποίηση της αλληλοεπικάλυψης εργασιών.

Tα απροσδόκητα οφέλη, τα οποία εμφανίστηκαν με την ανάπτυξη του cloud, προσέφεραν στις επιχειρήσεις ανεπτυγμένη διορατικότητα αναφορικά με νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε παρακείμενες επιχειρηματικές περιοχές.

«Οι ανεπτυγμένες επιχειρήσεις ασκούν επιρροή στα συνδεδεμένα δίκτυα των πελατών, των εργαζομένων και των συνεργατών τους, βελτιώνοντας τη δέσμευση των πελατών και δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα ικανά να αυξήσουν τη λειτουργική κερδοφορία της επιχείρησης», δήλωσε ο Sameer Patel, Senior Vice President, Products and Go-to-Market, Social Software Product Management LABS της SAP. «Ενεργοποιώντας το δίκτυο των εμπειρογνωμόνων, η επιχείρηση μπορεί άμεσα να δει βελτίωση ως προς τις  επιχειρηματικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στις βασικούς δείκτες απόδοσης».

Οι Βέλτιστες Πρακτικές από τη μεταφορά στο Cloud

Οι εμπειρίες αυτών των επιχειρήσεων αποτελούν παράδειγμα για τις υπόλοιπες εταιρείες που πλησιάζουν ή έχουν φτάσει στο δικό τους σημείο καμπής αναφορικά με τη υιοθέτηση του cloud. Η έρευνα του Economist Intelligence Unit εντοπίζει αρκετά σημεία κλειδιά αναφορικά με την αξιοποίηση του cloud. Σύμφωνα με την έρευνα, τα σημεία αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση ενός δικτύου ενδιαφερόμενων μερών σε ολόκληρο το δίκτυο της επιχειρησιακής λειτουργίας (τόσο εντός όσο και εκτός του οργανισμού) από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την τελική υλοποίηση, αναλαμβάνοντας μια σταδιακή προσέγγιση αναφορικά με την υιοθέτηση και ανάπτυξη του cloud, η οποία ακολουθεί μια διαδικασία συνεχούς βελτίωσης. Ένα βασικό πλεονέκτημα του cloud computing είναι ότι το σύστημα παραμένοντας ανοικτό στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, τα οποία βασίζονται στο συνδυασμό του αρχικού σχεδίου εφαρμογής και τη συνεχή ανατροφοδότηση του από τους χρήστες, μπορεί να γίνει πιο «έξυπνο» και πιο αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η συνδεδεμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την υιοθέτηση cloud αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να δώσουν «νέα πνοή» στα δεδομένα προωθώντας την καινοτομία, τη δέσμευση των πελατών και τελικά στη δημιουργία ενός βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την εκάστοτε επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, μπορείτε να κοιτάξετε εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.