Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Shellshock, Το Σοβαρότερο Κενό Ασφαλείας Στα PC Μέχρι Τώρα

Shellshock bug

Το Shellshock είναι το νέο κενό ασφαλείας στους υπολογιστές και άλλα συστήματα το οποίο θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα και ο απλός χρήστης δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το λύσει. Το Shellshock βασίζεται σε ευπάθεια του Bash το οποίο εντοπίζεται σε κάθε υπολογιστή, server, router ή άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί Linux, Unix ή OS X. Το Linux είναι το πιο διαδεδομένο λογισμικό υπολογιστών το οποίο το χρησιμοποιείτε καθημερινά ακόμα και χωρίς να το ξέρετε (βλ. Android).

Το Bash (από τις λέξεις Bourne Again Shell) είναι η γραμμή εντολών του Linux και του Unix και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του λειτουργικού. Κατά συνέπεια, τα Windows που δεν βασίζονται ούτε στο Linux ούτε στο Unix δεν επηρεάζονται από αυτό το κενό ασφαλείας που αποκαλείται Shellshock. Το Shellshock το ήξεραν οι ειδικοί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με κακόβουλο τρόπο.

Τι κάνει όμως το Shellshock; Ο hacker μέσω του Shellshock μπορεί πρακτικά να υποκλέψει όλα τα προσωπικά στοιχεία του θύματος. Οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τη θέση τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και για αυτό θα πρέπει να περιμένουν από τις εταιρίες ή άλλους προγραμματιστές να βρουν λύση. Οι εταιρίες θα προσφέρουν updates για να κλείσουν το κενό αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθούν.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: