Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Πρώτη Φωτογραφία Του Κυρτού Αισθητήρα Της Sony

Sony curved CMOS sensor

Η Sony έχει καινοτομήσει με τον πρώτο κυρτό αισθητήρα που οδεύει για να βγει στη μαζική παραγωγή και η εταιρία τώρα δημοσίευσε τη πρώτη φωτογραφία που τράβηξε. Ο CMOS αισθητήρας μιμούμενος τη καμπυλότητα του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς είναι 1.4 φορές πιο ευαίσθητος στο φως στο κέντρο του και 2 φορές στις άκρες. Για αυτό το λόγο τραβάει περισσότερο φως και έχουμε καλύτερες φωτογραφίες ειδικά σε κακές συνθήκες φωτισμού, με λιγότερο θόρυβο.

Οι επίπεδοι αισθητήρες που υπάρχουν παντού σήμερα έχουν το λεγόμενο πρόβλημα της καμπυλότητας πεδίου Petzval. Με το πρόβλημα αυτό, το φως περνάει από τις άκρες του φακού και πέφτει στο εστιακό επίπεδο, αλλοιώνοντας με αυτό το τρόπο τα άκρα των φωτογραφιών. Με τον αισθητήρα της Sony αυτό αποτελεί παρελθόν.

Ο αισθητήρας αυτός είναι αρκετά υποσχόμενος και εκτός από τις καλύτερες λήψεις, θα βοηθήσει στο να υπάρχουν φθηνότεροι φακοί. Το μειονέκτημα είναι πως οι Ιάπωνες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτιάξουν κυρτούς αισθητήρες με πολλά megapixel.

Sony Curved Sensor Sample Photo

Μοιράσου το με τους φίλους σου: