Sony MDR-ZX Και MDR-EX: Τα Νέα Ακουστικά Των Γιαπωνέζων

Sony MDR-ZX Και MDR-EX: Τα Νέα Ακουστικά Των Γιαπωνέζων

Η Sony ανακοίνωσε τα νέα ακουστικά της στις σειρές Sony MDR-ZX και MDR-EX. Τα MDR-ZX είναι ακουστικά με στήριγμα κεφαλής που προσφέρουν ισχυρό ήχο, ενώ τα MDR-EX είναι ενδώτια ακουστικά που αποδίδουν πλούσια ποιότητα ήχου και απόλυτη άνεση.

Το κορυφαίο μοντέλο είναι το MDR-ZX750BN με το σύστημα ακύρωσης θορύβου που εξουδετερώνει μέχρι και το 98% του περιβάλλοντος θορύβου. Η σύνδεση με το κινητό ή το tablet γίνεται ασύρματα (μέσω Bluetooth και NFC) και με τη μονάδα οδήγησης 40mm διασφαλίζει καθαρό ήχο με μεγάλο δυναμικό εύρος. Η ενσωματωμένη μπαταρία παρέχει ενέργεια για μέχρι 13 ώρες αδιάλειπτης ασύρματης ακρόασης με ενεργοποιημένη την ακύρωση ψηφιακού θορύβου. Τα ακουστικά διαθέτουν, ακόμα, ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, το οποίο σας επιτρέπει να μεταβαίνετε από τη μουσική στις τηλεφωνικές κλήσεις, όσο βρίσκεστε στο δρόμο.

Το δεύτερο μοντέλο που ανακοινώθηκε είναι το MDR-ZX310 που ουσιαστικά διαδέχεται τα γνωστά ακουστικά MDR-ZX310. Τα νέα είναι πιο λεπτά και ελαφριά και διαθέτουν μονάδες οδήγησης 30mm με ισχυρούς μαγνήτες που ζωντανεύουν τα μπάσα, τα πρίμα και τους μεσαίους ήχους.

Το τρίτο μοντέλο των ακουστικών με στήριγμα είναι το MDR-ZX610AP. Εξοπλισμένα με ισχυρή μονάδα οδήγησης 40mm, τα νέα αυτά ακουστικά σάς δίνουν τη δυνατότητα να ακούσετε κάθε νότα με εντυπωσιακή καθαρότητα και υψηλή ευαισθησία. Για τα Android smartphones/tablets υπάρχει η εφαρμογή Smart Key στο Google Play η οποία επεκτείνει τις λειτουργίες του ενσωματωμένου τηλεχειριστηρίου και μικροφώνου των ακουστικών. Εξατομικεύστε τις λειτουργίες τηλεχειρισμού για να χειρίζεστε τις κλήσεις και τη μουσική, όπως ακριβώς θέλετε.

Στα ακουστικά ‘ψείρες’ τώρα, έχουμε τα MDR-EX650AP όπου χρησιμοποιήθηκε ανθεκτικός χαλκός. Αυτό το κράμα χαλκού και ψευδαργύρου, που χρησιμοποιείται σε τρομπέτες, σαξόφωνα και άλλα χάλκινα όργανα, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους μουσικούς, λόγω της πυκνότητάς του, της όμορφης εμφάνισής του και των ακουστικών ιδιοτήτων του. Είναι πιο βαρύ από το αλουμίνιο και μειώνει τις ανεπιθύμητες δονήσεις και την αντήχηση για να διασφαλίσει την καθαρή, αχρωμάτιστη αναπαραγωγή μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων.

Τέλος, έχουμε τα χρωματιστά MDR-EX110 και EX15 τα οποία «προσφέρουν μια οικονομική λύση αναβάθμισης σε υψηλή ποιότητα ήχου.»

Τα νέα ακουστικά MDR-ZX και MDR-EX από τη Sony θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τον Απρίλιο του 2014. Μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Sony MDR-ZX750BN

Sony MDR-ZX 310AP

Sony MDR-ZX610AP

Sony MDR-EX15LP

Sony MDR-EX110LP

Sony MDR-EX450AP

[showhide type=”pressrelease”]

Ανώτερος ποιοτικά ήχος, άνεση και στυλ: τα νέα ακουστικά MDR-ZX και MDR-EX είναι το ιδανικό ταίρι για το smartphone και τη συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής σας

 

  • Σειρά MDR-ZX: Ακουστικά με στήριγμα κεφαλής που προσφέρουν ισχυρό ήχο από οποιαδήποτε πηγή μουσικής
  • Σειρά MDR-EX: Ενδώτια ακουστικά που αποδίδουν πλούσια ποιότητα ήχου και απόλυτη άνεση, ακόμα και όταν τα φοράτε για πολλή ώρα

 

Θέλετε να απολαμβάνετε μουσική και μόνο μουσική; Η ανοιξιάτικη σειρά ακουστικών της Sony παρουσιάζει έντεκα ολοκαίνουργια μοντέλα MDR-ZX και MDR-EX – όλα κατασκευασμένα για να σας προσφέρουν άνεση, όταν τα φοράτε για πολλή ώρα, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική με δυνατό και ακριβή ήχο. Κάποια μοντέλα διαθέτουν, επίσης, ένα εσωτερικό μικρόφωνο/τηλεχειριστήριο, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε επιπλέον ελευθερία μιλώντας με hands-free στο smartphone σας.

 

Σειρά ακουστικών με στήριγμα κεφαλής MDR-ZX

Τα πολυτελή ασύρματα ακουστικά με στήριγμα κεφαλής MDR-ZX750BN με Bluetooth® συνδυάζουν την εξαιρετική απομόνωση του ήχου, τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου και τις εύχρηστες επιλογές συνδεσιμότητας, με την ευκολία της ασύρματης ακρόασης.

 

Φορέστε τα ελαφριά και άνετα ακουστικά MDR-ZX750BN και κάντε, χωρίς κόπο, streaming ισχυρού ψηφιακού ήχου από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας μέσω της σύνδεσης Bluetooth®. Είναι ακόμα πιο εύκολο, αν έχετε κινητό τηλέφωνο Xperia™, tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο NFC. Απλώς αγγίξτε τα ακουστικά πάνω στην κινητή συσκευή σας και θα δημιουργηθεί, άμεσα, μια ασύρματη σύνδεση.

 

Τα άνετα ακουστικά με στήριγμα κεφαλής και μονάδα οδήγησης 40mm διασφαλίζουν καθαρό ήχο με μεγάλο δυναμικό εύρος. Απολαύστε την ακουστική σας εμπειρία, χάρη στην ακύρωση του ψηφιακού θορύβου, η οποία μπλοκάρει μέχρι και το 98% του περιβάλλοντος θορύβου, αποκόπτοντας τις εξωτερικές ενοχλήσεις, ενώ παράλληλα καλύπτουν τα αυτιά σας τις δροσερές ανοιξιάτικες ημέρες. Η ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου ιόντος παρέχει ενέργεια για μέχρι 13 ώρες αδιάλειπτης ασύρματης ακρόασης με ενεργοποιημένη την ακύρωση ψηφιακού θορύβου[i]. Τα ακουστικά διαθέτουν, ακόμα, ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, το οποίο σας επιτρέπει να μεταβαίνετε από τη μουσική στις τηλεφωνικές κλήσεις, όσο βρίσκεστε στο δρόμο.

 

Άξιος διάδοχος των πολύ δημοφιλών MDR-ZX300, τα λεπτά και ελαφριά MDR-ZX310 βασίζονται σε ό,τι έκανε τον προκάτοχό τους διάσημο σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν ιδανική επιλογή για καθημερινές ακροάσεις, με ευκολία και απαράμιλλο ήχο, επιπλέον, χάρη στο σχεδιασμό τους, που διπλώνει, μπορούν να χωρέσουν εύκολα σε μια τσάντα ταξιδίου. Διαθέτουν μονάδες οδήγησης 30mm με ισχυρούς μαγνήτες που ζωντανεύουν τα μπάσα, τα πρίμα και τους μεσαίους ήχους. Είτε βρίσκεστε στο δρόμο, είτε χαλαρώνετε στο σπίτι σας, σίγουρα θα εκτιμήσετε τον εξισορροπημένο ήχο της αγαπημένης σας μουσικής, όποια και αν είναι αυτή.

 

Τα MDR-ZX610AP, από τη σειρά ακουστικών με στήριγμα κεφαλής της Sony, είναι διαθέσιμα σε τέσσερα όμορφα χρώματα. Εξοπλισμένα με ισχυρή μονάδα οδήγησης 40mm, τα νέα αυτά ακουστικά σάς δίνουν τη δυνατότητα να ακούσετε κάθε νότα με εντυπωσιακή καθαρότητα και υψηλή ευαισθησία. Εάν χρησιμοποιείτε τα MDR-ZX610AP με το smartphone σας, η δωρεάν εφαρμογή Smart Key – η οποία διατίθεται από το Google Play – θα επεκτείνει τις λειτουργίες του ενσωματωμένου τηλεχειριστηρίου και μικροφώνου των ακουστικών σας. Εξατομικεύστε τις λειτουργίες τηλεχειρισμού για να χειρίζεστε τις κλήσεις και τη μουσική, όπως ακριβώς θέλετε.

 

Σειρά ενδώτιων ακουστικών MDR-EX

Τα MDR-EX650AP ηγούνται της σειράς ενδώτιων ακουστικών της Sony, φέτος την άνοιξη. Χάρη στο νέο σχεδιασμό τους, διαθέτουν μια μονάδα οδήγησης EX 12mm, η οποία επανασχεδιάστηκε για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη άνεση, όσο τα φοράτε, και προσφέρουν εξαιρετικό ήχο.

 

Στα ακουστικά MDR-EX650AP χρησιμοποιήθηκε ανθεκτικός χαλκός στο περίβλημα και την πρόσφατα διευρυμένη διαδρομή ήχου (sound path). Αυτό το κράμα χαλκού και ψευδαργύρου, που χρησιμοποιείται σε τρομπέτες, σαξόφωνα και άλλα χάλκινα όργανα, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους μουσικούς, λόγω της πυκνότητάς του, της όμορφης εμφάνισής του και των ακουστικών ιδιοτήτων του. Είναι πιο βαρύ από το αλουμίνιο και μειώνει τις ανεπιθύμητες δονήσεις και την αντήχηση για να διασφαλίσει την καθαρή, αχρωμάτιστη αναπαραγωγή μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων. Χάρη στο ενσωματωμένο καλώδιο του μικροφώνου/τηλεχειριστηρίου, μπορείτε να μιλάτε στο smartphone έχοντας ελεύθερα τα χέρια σας.

 

Τα χρωματιστά ακουστικά MDR-EX110 και EX15 προσφέρουν μια οικονομική λύση αναβάθμισης σε υψηλή ποιότητα ήχου, σε σχέση με τα μικρά ακουστικά που συνοδεύουν τη συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής σας. Διατίθενται επίσης σε εκδόσεις ‘AP’ με ενσωματωμένο μικρόφωνο/τηλεχειριστήριο, για να μιλάτε άνετα στο κινητό σας.

 

Η νέα σειρά χρωματιστών ακουστικών MDR-ZX και MDR-EX από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Απρίλιο του 2014.

 

– Τέλος –

 

 

Βασικές προδιαγραφές

 

Όνομα μοντέλου MDR-ZX750BN MDR-ZX610AP MDR-EX650AP MDR-EX110AP
Χρώματα Μαύρο Μαύρο/Άσπρο/Κόκκινο/Μπλε Χάλκινο Μαύρο/Άσπρο/Κόκκινο
Τύπος ακουστικών Κλειστού, δυναμικού Κλειστού, δυναμικού Κλειστού, δυναμικού Κλειστού, δυναμικού
Στυλ Στήριγμα κεφαλής (Circumaural) Στήριγμα κεφαλής (Supra aural) Ενδώτια Ενδώτια
Μονάδα οδήγησης (mm) 40 mm 40 mm 12 mm 9 mm
Μαγνήτης Νεοδύμιο Νεοδύμιο Νεοδύμιο Νεοδύμιο
Μέγιστη ισχύς 100mW 1000mW 100mW 100mW
Απόκριση συχνότητας (A2DP) 20 Hz – 20.000Hz (δειγματοληψία 44,1kHz )

8 Hz – 22.000 Hz (με το παρεχόμενο καλώδιο)

6 Hz – 25.000 Hz 5 Hz – 28.000 Hz 5 Hz – 24.000 Hz
Ευαισθησία Ενεργοποιημένη ακύρωση θορύβου: 102dB/mW με το παρεχόμενο καλώδιο

Απενεργοποιημένη ακύρωση θορύβου: 101dB/mW με το παρεχόμενο καλώδιο

104 dB/mW 105 dB/mW 103 dB/mW
Αντίσταση Ενεργοποιημένη ακύρωση θορύβου: 23 ohms με το παρεχόμενο καλώδιο

Απενεργοποιημένη ακύρωση θορύβου: 50 ohms με το παρεχόμενο καλώδιο

40 Ohm στο 1kHz 32 Ohm στο 1kHz 16 Ohm στο 1kHz
Μήκος καλωδίου 1,2 μέτρα 1,2 μέτρα 1,2 μέτρα
Βάρος (κατά προσέγγιση) 230 γρ. 170 γρ. χωρίς το καλώδιο 9 γρ. χωρίς το καλώδιο 3 γρ. χωρίς το καλώδιο
Παρεχόμενα αξεσουάρ Καλώδιο Micro-USB, καλώδιο σύνδεσης Καλύμματα ακουστικών: 4 μεγέθη (SS,S,M,L), προσαρμογέας καλωδίου, θήκη μεταφοράς Καλύμματα ακουστικών: 4 μεγέθη (SS,S,M,L)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεγάλη γκάμα ακουστικών της Sony, από ακουστικά με στήριγμα κεφαλής (4 σχέδια, MDR-ZX750BN, MDR-ZX610AP, MDR-ZX310AP, MDR-ZX310) μέχρι ενδώτια ακουστικά (7 σχέδια, MDR-EX650AP, MDR-EX450, MDR-EX450AP, MDR-EX110AP, MDR-EX15, MDR-EX15AP) ανατρέξτε στην ιστοσελίδα:

https://www.sony.gr/electronics/hxos.

 [i] Τα ακουστικά με δυνατότητα ακύρωσης θορύβου μειώνουν τον περιβάλλοντα θόρυβο και παρέχουν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον, για να απολαμβάνετε μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης. Σε κάθε ακουστικό υπάρχει ένα εσωτερικό μικρόφωνο, το οποίο λειτουργεί με ηλεκτρονικό κύκλωμα για να δημιουργήσει ένα αντίθετο κύμα ήχου, ώστε να μειώσει το κύμα. Ο περιβάλλων ήχος μειώνεται συνδυάζοντας έναν ήχο σε αντίθετη φάση, που παράγεται από το κύκλωμα μείωσης θορύβου.

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.