Οι Φακοί Sony QX10 Και QX100 Μετατρέπουν Το Κινητό Σου Σε Κάμερα

Οι Φακοί Sony QX10 Και QX100 Μετατρέπουν Το Κινητό Σου Σε Κάμερα

Sony QX10

Η Sony ανακοίνωσε τους νέους φακούς που περιμέναμε, QX10 και QX100, οι οποίοι κουμπώνουν επάνω στο κινητό και το μετατρέπουν σε κάμερα.

Οι QX10 και QX100 ουσιαστικά είναι δύο κανονικές κάμερες χωρίς σκόπευτο ή οθόνη που για να χρησιμοποιηθούν χρειάζονται κινητό. Συνδέονται με αυτό μέσω WiFi ή NFC και για χρήση χρειάζεται η εφαρμογή Sony PlayMemories (διαθέσιμη για iPhone και Android). Από εκεί και πέρα το κινητό χρησιμοποιείται σαν σκόπευτρο για τη κάμερα και ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει όλες τις ρυθμίσεις, όπως θα έκανε και με κανονική κάμερα. Επίσης επάνω στους φακούς-κάμερες υπάρχει κουμπί κλείστρου, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και υποδοχή για κάρτα μνήμης για αποθήκευση και στον φακό και στο κινητό αν θέλει ο χρήστης.

Ο QX100 είναι ο ακριβότερος με τιμή 500$ και 20.2MP Exmor R CMOS αισθητήρα με ευρυγώνιο φακό Carl Zeiss Vario-Sonnar T, 3,6x οπτικό zoom και επεξεργαστή εικόνας BIONZ. Μπορεί να τραβήξει Full HD βίντεο και υποστήριζει διάφορα modes για λήψεις, καθώς και χειροκίνητο ζουμ.

Ο QX10 είναι φθηνότερος στα 250$ με 18.2MP Exmor R CMOS αισθήτηρα, Sony G Lens φακό, σταθεροποίηση και 10x οπτικό ζουμ. Και αυτός τραβάει Full HD βίντεο και έχει διάφορα modes για λήψεις.

Και οι δύο φακοί θα αρχίσουν να πουλιούνται από τις 27 Σεπτεμβρίου και μπορείς να τους παραγγείλεις από εδώ και εδώ. Υποστηρίζονται τόσο οι τελευταίες ναυαρχίδες της Sony, όσο και το iPhone.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.