Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Tetris Έγινε 30 Χρονών Και Έρχεται Στα PS4 Και Xbox One

Το αγαπημένο για πολλούς παιχνίδι Tetris σήμερα -Παρασκευή 6 Ιουνίου- έχει γενέθλια και γιορτάζει τα 30 χρόνια ύπαρξής του! Το παιχνίδι ξεκίνησε από τη Ρωσία όταν ο Alexey Pajitnov το δημιούργησε όταν δούλευε στη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο της κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης. Η ονομασία προέρχεται από τις “Tetra” και “tennis”, το αγαπημένο άθλημα του Alexey.

Τεράστια επιτυχία γνώρισε το παιχνίδι όταν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Πρωτοκυκλοφόρησε για το Elektronika 60, αργότερα έγινε μεταφορά του σε IBM PC και μέσα στο 1987 έφτασε και στα PC ώστε να γίνει ακόμα πιο γνωστό. Το 1996 ο δημιουργός του ίδρυσε την Tetris Company και έλαβε τα πνευματικά δικαιώματα. Πλέον με τα smartphones το Tetris έχει κατεβεί περισσότερες από 425 εκατομμύρια φορές (μάλιστα είναι επί πληρωμή) και υπάρχει σε κάθε μεγάλη και μικρή πλατφόρμα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τη πορεία του στο επίσημο site, εδώ.

Τι επιφυλάσσει όμως το μέλλον του γνωστού παιχνιδιού; Φυσικά τη μεταφορά του στις κονσόλες επόμενης γενιάς. Η Ubisoft ανακοίνωσε το Tetris Ultimate το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι για PlayStation 4 και Xbox One, καθώς και για Windows PC το φθινόπωρο. Ο νέος τίτλος έχει επανασχεδιαστεί με νέα χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά γραφικά. Θα περιλαμβάνει ακόμα 6 νέες λειτουργίες τις οποίες θα μπορούν να παίζουν 1 έως 4 παίκτες (Battle, Ultra, Power-Up Battle, Marathon, Endless και Sprint). Η παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει στην έκθεση E3 2014 και θα μιλήσει ο ίδιος ο Alexey Pajitnov!


Μοιράσου το με τους φίλους σου: