Το Android Κατακτάει Την Αγορά Των Tablet

Το Android Κατακτάει Την Αγορά Των Tablet

Google Nexus 7 2nd gen hands-on

Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για τη Google να κατακτήσει την αγορά των tablets με το Android. Τα φθηνά Android tablets έκαναν την δουλειά τους και τώρα το iPad ήρθε δεύτερο στην αγορά αυτή.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά από την Strategy Analytics, τα tablets που τρέχουν τη πλατφόρμα του Android αποτελούν τώρα το 67% της αγοράς των tab, ενώ το iPad έχει μερίδιο 28,3%.

Την ίδιο περίδιο ένα χρόνο πριν, τα Android tablets ήταν λίγο πιο μπροστά από το iPad με 51,4%. Το iPad τότε είχε 47,2%.

Το εναπομένον μικρό ποσοστό αποτελείται από τα Windows tablets που έχουν ένα μικρό μερίδιο 4,5% στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πουλήθηκαν μόλις 2,3 εκατομμύρια ταμπλέτες με Windows, ενώ με Android πουλήθηκαν 34,6 εκατ. και 14,6 εκατ. από την Apple.

Τα νέα είναι σίγουρα ενθαρρυντικά για την Google, ενώ παράλληλα θα βάζουν σε σκέψη την Apple. Βέβαια η Microsoft έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμα μπας και ‘χτυπήσει’ το iPad κάποια μέρα.

Πηγή

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Λογικό είναι όταν κυκλοφορούν συσκευές όπως το tabletZ, που είναι κλάσεις ανώτερο σε επίπεδο ταχύτητας και η οθόνη του είναι τόσο ευκρινής και ζωντανή, να μειωθούν οι πωλήσεις του ipad. Κυκλοφόρησε πρώτο για αυτό πήρε στην αρχή την αγορά, αλλά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις βγαίνουν κομμάτια πολύ καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.