Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό Είναι Το Πρώτο Smartphone Για Τυφλούς

First Smartphone For The Blind

Το πρώτο smartphone στον κόσμο για τους τυφλούς είναι έτοιμο και θα λανσαριστεί σύντομα στην Ινδία. Διαφέρει από την «οθόνη» του, ένα πλέγμα από καρφίτσες που κινούνται κάθετα για να σχηματιστούν braille γράμματα που ο τυφλός μπορεί να διαβάσει.

“Δημιουργήσαμε το πρώτο Braille smartphone στο κόσμο,” είπε ο Sumit Dagar, ο δημιουργός του τηλεφώνου. “Αυτό το προϊόν βασίζεται στη καινοτόμα ‘οθόνη αφής’ η οποία είναι ικανή να ανυψώνει και να πιέζει τα περιεχόμενα που δέχεται για να τα μεταφέρει σε μοτίβα που μπορείς να ‘πιάσεις’.”

Το project ξεκίνησε αφότου ο Dagar είδε πως η τεχνολογία αγνόησε ορισμένες μεγάλες ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε και δούλευε σε αυτό, ενώ σπούδαζε στο National Institute of Design στην Ινδία. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι ακριβώς όπως σε οποιαδήποτε άλλο smartphone, εκτός από την οθόνη. Εκεί η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνολογία Shape Memory Alloy, χρησιμοποιώντας μέταλλα για να ‘θυμάται’ το αρχικό σχήμα και να διαστέλλονται και συστέλλονται για μετά τη χρήση.

Του Dagar του πήρε 3 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτό το τηλέφωνο και πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορέσει να δημιουργήσει πιο εξελιγμένες εκδόσεις του.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: