Διέρρευσαν Οι Πρώτες Πληροφορίες Για Το Windows Phone 8 Apollo

Το Windows Phone 8, ή αλλιώς Apollo, είναι η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Windows Phone για τα κινητά, και για αυτό όλοι τη περιμένουμε. Τι νέο όμως προσφέρει;

Οι διαρροές από τη Microsoft συνεχίζονται και έτσι το Pocketnow κατάφερε και βρήκε αποκλειστικές πληροφορίες για το τι νέο θα προσφέρει το Apollo. Διάβασε τι συνέχεια για να μάθεις.

Αλλαγές Στο Υλικό
Το Apollo, σύμφωνα με τον Belfiore, θα υποστηρίζει επεξεργαστές με περισσότερους από έναν πυρήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουμε δει τα πρώτα πολυπύρηνα (διπύρηνα και τετραπύρηνα) Windows Phone από τις εταιρίες. Το λογισμικό επίσης θα υποστηρίζει τέσσερις αναλύσεις οθονών που δεν αναφέρονται, microSD κάρτες που μέχρι τώρα απαγορευόντουσαν και τέλος πλήρη υποστήριξη NFC, είτε αν είναι ενσωματωμένο chip μέσα στη συσκευή, είτε στη SIM.

Windows 8 Ενσωμάτωση
Το Windows Phone εκτός από το Metro UI που μοιράζεται με το Windows 8, θα μοιράζεται και τον ίδιο κώδικα. Αυτό είναι πολύ καλό για τους προγραμματιστές αφού δεν θα δυσκολεύονται να μεταφέρουν τα προγράμματά τους στα κινητά. Θα αποδεσμευτεί το Zune και θα επιστρέψει κάποια πιο πλούσια έκδοση του ActiveSync που θα είναι υπεύθυνο για το συγχρονισμό. Τέλος, το SkyDrive θα γίνει το iCloud της Microsoft και όχι μόνο θα ενσωματωθεί στο λογισμικό, αλλά θα συγχρονίζει και διάφορα πράγματα-δεδομένα, τα οποία φυσικά θα είναι προσβάσιμα σε άλλες συσκευές (πχ Υπολογιστής).

Εφαρμογές
Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια στο WP αναμένεται να αγγίξουν τις 100.000 μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2012, τότε που αναμένεται το Apollo. Μαζί με το 8 θα έρθει η προσθήκη ενός κώδικα, ο οποίος θα επιτρέψει πιο ισχυρές εφαρμογές καθώς και τη διευκόλυνση της μεταφοράς του κώδικα από τα προγράμματα που αναπτύχθηκαν αρχικά για το iOS και Android.

Αναφέρεται επίσης στήριξη για την επικοινωνία app-to-app, καθώς και το ανανεωμένο Skype που δένεται απευθείας με το λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας στις κλήσεις μέσω Skype να συμπεριφέρονται σχεδόν όμοια με τις κανονικές, σαν το FaceTime ένα πράγμα! Τέλος, θα υπάρχουν εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν τη κάμερα για να μπορεί ο χρήστης να προσθέσει πλαίσια ή κείμενο ή να επεξεργαστεί τη φωτογραφία αργότερα.

Δεδομένα
Η διαχείριση των δεδομένων είναι πολύ σημαντική για όσους πλοηγούνται σε 3G. Έτσι η Microsoft θα προσθέσει ένα νέο live tile που θα σου λέει ακριβώς πόσα MB έχεις καταναλώσει, και πόσα η κάθε εφαρμογή. Εκτός από το πλακίδιο, ο Internet Explorer 10 θα χρησιμοποιεί έναν proxy server για τη συμπίεση των δεδομένων πριν την αποστολή τους για μικρότερη κατανάλωση.

Ασφάλεια
Το WP είναι ήδη ασφαλές ΛΣ, αλλά η Microsoft θέλει και άλλη ασφάλεια. Για αυτό θα προσθέσει 128-bit κρυπτογράφηση BitLocker.

Πηγές: 1, 2

Εικόνα άρθρου

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.