Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Ερευνητές Παίρνουν Τον Πλήρη Έλεγχο Της Κίνησης Μιας Κατσαρίδας

Αν το έβλεπες σε κάποια ταινία μπορεί να μην το πίστευες, αλλά είναι αλήθεια. Ερευνητές κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο της κίνησης μίας κατσαρίδας μέσω ενός μικροελεγκτή.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρεια Καρολίνας βρήκαν τον τρόπο για απομακρυσμένο έλεγχο μίας αληθινής κατσαρίδας που υπάρχει στη Μαδαγασκάρη. Χρησιμοποίησαν έναν μικροελεγκτή για να χρησιμοποιήσουν τις κεραίες και την κοιλιά και έπειτα έστειλαν εντολές στο έντομο για να το ξεγελάσουν ώστε να νομίζει ότι δίπλα του είναι κίνδυνος ή υπάρχει κάποιο εμπόδιο που του κλείνει τον δρόμο.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνει πως κατάφεραν και οδήγησαν το έντομο σε μία καμπυλωτή διαδρομή. Αυτό ίσως μία μέρα βοηθήσει στο να βρίσκουν παγιδευμένα θύματα από μία καταστροφή.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gmbEX7zDzog&w=700&h=525]

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: